Senast uppdaterad: 08/22/2014

Språkhjälp [Hur fungerar det?]
 

Compassen


  Bild på Fabriksgatan 6  

Compassen
Fabriksgatan 6
961 31 Boden

0921-782 40,41,42


 

Socialpsykiatrins aktivitetshus på Fabriksgatan 6. Lite kortfattat innehåller verksamheten i dag åtta delar,

  • Caféet
  • Städning
  • SAVO demonteringen
  • Butiken
  • Tidningen
  • Studiecirklar
  • Handarbete

Här finns en grafisk beskrivning av Compassen och våra verksamheter (pdf) 

Caféet är öppet för alla, precis som vilket café som helst, och drivs av personal som har lön från kommunen och de som får sin ersättning från annat håll.

Städningen på Compassen utförs i huvudsak av de som har någon form av planerad sysselsättning här. Det behöver inte betyda att man bara städar, man kan ha andra sysslor också. Om man har intresse av att jobba i en affär så kanske vår secondhand butik kan vara ett första ställe att börja på. Förutom själva butiksarbetet så finns arbetet med att sortera, tvätta och hänga upp de kläder som kommer in till butiken.

I den tidning som vi gör på Compassen, tidningen heter förresten också Compassen, kan vem som helst skriva om det man tycker är intressant, roligt eller viktigt. Allt som lämnas in redigeras och kommer i tidningen i mån av plats.

Foto uppdraget är ett jobb som handlar om att tillverka identitetskort till hemtjänsten. Demonteringsarbetet åt SAVO är en viktig del i vår verksamhet. Den fanns med på lyktan också, men är i dag mycket större. Hit kommer det elektronikprylar från SAVO som demonteras och sorteras för återvinning och sedan hämtar SAVO tillbaka det sorterade materialet.

Studiecirklar i samarbete med ABF pågår ständigt. Vilken typ av cirklar bestäms av vad deltagarna vill ha, men grundkurs i data är en populär cirkel. Röda korsets filtar virkas fortfarande för de som har intresse och fallenhet för detta arbete. Om man har kläder som behöver lagas så kan man få hjälp med detta på onsdagar mellan 8.30 och 11.30, då vi har ”drop-in” för sådant.

Dessutom har vi årtidsbundna luncher, ärtsoppslunch vissa torsdagar, vi bakar semlor och gräddar våfflor och liknande aktiviteter som är knutna till en speciell dag. Promenaderna som tidigare utgick från Lyktan finns också kvar. En gång i veckan träffas man och vill man prova att gå med stavar så brukar det gå bra att låna.

  Bild på skylt


Genvägen