Senast uppdaterad: 05/30/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Lassbyn


Lassbyforsen 

Bredband i Lassbyn:

Kontaktperson för Lassbyn är Elisabeth Gustafsson. E-post: elisabeth.gustafsson@gmail.com

I Lassbyn har vi ett stort antal anmälningar för bredband via fiber. I dagsläget är det 21 fastighetsägare som anmält intresse. Det är ett fåtal fast boende som inte anmält sig ännu. Några som anmält sig är fritidshusägare i Lassbyn. Vi hoppas naturligtvis på fler anmälningar.

Bredbandsarbeten med grävning av kanalisation i Lassbyn kommer igång i mitten av augusti och hela bredbandsgrävningen förväntas vara klar i september. Därefter vidtar arbeten med fiberblåsning och fibersvetsning av passiv utrustning. Därefter kommer Telia att installera den aktiva utrustningen och någon gång i november-december månad 2013 kan bredband via fiber klar till de flesta kunderna.

Fastighetsägaren skall gräva på egen tomt från tomtgräns och bör vara hemma då mediakonverter skall installeras i fastigheten. Mer info om detta ges av personalen som arbetar med fiberarbeten.

På denna sida får du information om Lassbyn:

Nu bor 52 personer i byn och vi ökar i antal!

Att sitta på en sten vid Lassbyforsen, se solen sjunka ned mot horisonten och lyssna på fritt strömmande vatten. I Lassbygården finns bäddar 6-8 till uthyrning. Ströva i skog och mark eller pröva fiskelyckan i rena vattendrag är inte heller någon vardaglig självklarhet.  Visst, det har glesnat i leden under femtio år men desto mer har vi ansträngt oss för att hitta en nisch för nöden är som bekant uppfinningens moder.

Det gäller att gripa tillfället i flykten och av tillfällen finns det i mängder om du vistas i Råneå Älvdal. Det finns massor av människor längs älvdalen som vill ge dig ditt speciella "semesterminne", så spara några dagar för att botanisera bland utbuden för både turister och hemvändare.


Genvägen