Senast uppdaterad: 07/06/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Film


Låt filmen rulla!

Folkets hus GunnarsbynSagabiografen

Boden är en intressant filmkommun som genom åren har tillhandahållit många miljöer till flera svenska långfilmer som exempelvis Elina, Trädälskaren och Så ock på jorden. Under 2017 flyttade dessutom Filmpool Nord sin filmstudio "Studio Nord" till Sävast!Biografer och föreningar i Boden

Folkets hus: Sagateatern/SagabiografenÖppnas i nytt fönster

Sagabiografen är idag en av de få bevarade stora biosalongerna i Sverige. Biografen är digitaliserad, har ett bra surroundljud och är en av få biografer som visar direktsänd opera bland annat från Metropolitan i New York. Lokalen har totalt 424 sittplatser samt 4 rullstolsplatser och den är belägen inne på Folkets Hus i Boden.

Folkets hus: GunnarsbynÖppnas i nytt fönster

Gunnarsbyn är troligen den minsta orten i Sverige med en digital biografanläggningByn har 172 invånare, och i hela Gunnarsbyns församling finns 637 invånare. Upptagningsområdet för biografen är dock väsentligt större rent geografisk och omfattar bland annat Luleå kommun, Jokkmokk och Gällivare.

Bodens Filmstudio: tankeväckande filmer från hela världenÖppnas i nytt fönster

Bodens Filmstudio är en ideell förening dit alla filmintresserade från 15 år och uppåt är välkomna. Sedan 2003 har föreningen visat filmer från världens alla hörn på Sagabiografen i Boden. Från och med 2017 så visas filmerna på tisdagar.  


Genvägen