Senast uppdaterad: 03/03/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Film


SagabiografenFolkets hus Gunnarsbyn
             
Sagabiografen                             Folkets hus Gunnarsbyn


Filmkommunen Boden

Bodens kommun är intressant som filmkommun och har genom åren tillhandahållit många miljöer i stora svenska långfilmer, bland andra Elina, Trädälskaren och Så ock på jorden.


Bodens Filmstudio – tankeväckande filmer från hela världen

Bodens Filmstudio är en ideell förening dit alla filmintresserade från 15 år och uppåt är välkomna. Sedan 2003 har vi visat filmer från världens alla hörn på Sagabiografen i Boden. Vi vill välja sevärda, spännande, roliga, rörande och tankeväckande filmer. Filmstudiotid är onsdagar kl 19. Vi säljer medlemskort i Sagabiografens foajé innan filmstart.

Bodens filmstudios hemsidaÖppnas i nytt fönster

Bodens filmstudios facebookÖppnas i nytt fönster

Sagateatern/Sagabiografen

Sagabiografen är idag en av de få bevarade stora biosalongerna i Sverige. Biografen är digitaliserad, har ett bra surroundljud och är en av få biografer som visar direktsänd opera bland annat från Metropolitan i New York. Lokalen har totalt 424 sittplatser samt 4 rullstolsplatser och den är belägen inne på Folkets Hus i Boden.

Folkets Hus hemsidaÖppnas i nytt fönster

Folkets hus Gunnarsbyn


I Boden kommun finns två digitaliserade biografer: Sagabiografen i centrum och Folkets hus i Gunnarsbyn. Gunnarsbyn är troligen minsta orten i Sverige med en digital biografanläggning. Byn har 172 invånare, och i hela Gunnarsbyns församling finns 637 invånare. Upptagningsområdet för biografen är dock väsentligt större rent geografisk och omfattar bland annat Luleå kommun, Jokkmokk och Gällivare.

Folkets hus Gunnarsbyn facebookÖppnas i nytt fönster


Genvägen