Senast uppdaterad: 03/03/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

TeaterKläppenteatern. Repetition inför Spionoperan 2013.


Hjärtat i Bodens teaterutbud är den stora Saga-teatern som är en av länets bästa i sitt slag. Den kompletteras av flera fina scener ute och inne, på landsbygd och i centralorten.


Bodens Teaterförening – Dramaten till Boden

Bodens Teaterförening bildades redan på 1940-talet och är en del av riksteatern. Sedan 2014 ansvarar vi för de offentliga barnteaterföreställningarna i Boden. Vi arrangerar också en rad föreställningar för vuxna varje år. Bland annat gästspelar Dramaten och andra rikskända teatrar i Boden och på Sagateatern.

Bodens Teaterförenings hemsidaÖppnas i nytt fönster

Haradsrevyn – satir med lokal twist

Vi är en fristående revy-/teatergrupp som består av närmare 30 personer från 17 till 70 år. Vi skriver allt material själva och tolkar det som sker i bygden, kommunen och världen med vår egen twist, humor och satir. Vi gör krogshower, skräddarsydda företagsevents mm. Sommartid ordnar vi även en kulturskola för barn i samarbete med Harads Byaförening.

Haradsrevyns hemsidaÖppnas i nytt fönster

Haradsrevyns facebook-sidaÖppnas i nytt fönster

Bisam – klassiker och kammarspel

Teaterföreningen BISAM bildades 1980. BISAM har satt upp flera kända musikaler och eget material inom musikteatergenren, t ex Sagan om Duvan och Höken, Orfeus i Underjorden och Pariserliv. Idag är BISAM en mindre förening som främst framför kammarspel.

Qultur- och Medieföreningen (QuMf)  - kulturhus för alla

QuMf är en kultur- och medieförening som arbetar med kultur i alla former. Vi driver Snabelhuset som är ett allaktivitetshus dit människor i alla åldrar är välkomna. Vi ordnar fester, hyr ut konsertsal och lokaler och ordnar catering, matlagning och bakkurser, snickeri, musikarrangemang, teater, konst och dans. I huset finns café och catering, musikstudio, fotografer, trubadur, instrumentverkstad med mera.

Filmen om SnabelhusetÖppnas i nytt fönster

Snabelhusets hemsidaÖppnas i nytt fönster

 


Genvägen