Senast uppdaterad: 02/26/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Biljetter lokaltrafiken


Giltig från och med 2018-03-01

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkelbiljett

10-kort

40-kort

Periodkort

Periodkort

Reskassa**

 

 

 

 

180 dagar

365 dagar

25% på

 

 

 

 

 

 

enkelbiljett

 

 

 

 

 

 

 

Ungdom 7-19 år

10 kr

95 kr

253 kr

630 kr

1 071 kr

 

Ungdom 20- 25 år

25 kr

143 kr

379 kr

1 575 kr

2 678 kr

 

Vuxen

25 kr

190 kr

505 kr

2 100 kr

3 570 kr

 

Senior över 65 år

25 kr

143 kr

379 kr

1 575 kr

2 678 kr

 

Ungdomskort 7-19 år*

 

 

 

 

100 kr*

 

* Ungdomskortet är ett periodkort som innebär fritt resande under ett år och gäller för bussresor inom Bodens kommun med undantag för Länstrafikens Linje 30 och 97.

** Reskassa innebär att du i förväg laddar busskortet med valfri summa som sedan kan användas för köp av enkelbiljetter på bussen. Du får 25% rabatt på enkelbiljettspriset.

Köp biljett

Biljett kan köpas ombord på bussen, Resecentrum, Turistbyrån via webb-shop eller via biljettautomaten quickomat.

Bussen

På bussen kan du köpa enkelbiljett, 10-kort eller 40-kort och betala med kontanter eller kreditkort. Om kontokortsmaskinen på bussen inte fungerar gäller alltid betalning via busskort eller kontanter.

Resecentrum och Turistbyrån

På Resecentrum och Turistbyrån kan du köpa 10-kort, 40-kort, periodkort eller ladda din reskassa och betala med kontanter, konto- eller kreditkort. Det är endast på Resecentrum som du kan köpa ungdomskort 7 till 19 år, 365 dagar för 100 kronor. 

Du kan även betala din enkelbiljett med mobilen. Det gör du med hjälp av appen ”Länstrafiken i Norrbotten”. I appen kan du betala din biljett med bankkort eller mot faktura, men också söka resa och se tidtabeller. Appen finns för nedladdning via AppStore, Playbutik eller Windows Phone. Länk till instruktion��ppnas i nytt f��nster

Webb-shop

För att kunna använda tjänsten måste du först ha ett busskort och registrera dig på webben.
Du registrerar dig via Länstrafikens hemsidaÖppnas i nytt fönster. Därefter får du ett e-postmeddelande för att verifiera e-postadressen. När du är inloggad registrerar du ditt/dina busskort i systemet.
Du kan ladda reskassan, rabatt- eller periodkort. Betalning är möjligt med Visa, MasterCard och Eurocard. Normalt förs laddningen över till bussarna till nästa dag. Därefter överförs dem till kortet genom att du håller kortet mot kortläsaren på bussen. Du ska hålla kortet tills det piper och den gröna lampan tänds. 

Quickomaten

I biljettautomaten Quickomat på Medborgarplatsenkan du ladda ditt
busskort med perioder, resor och/eller reskassa samt se busskortets
saldo. Detta gör du snabbt, enkelt och dygnet runt.Biljettautomat, quickomat

Automaten hanterar både Länstrafikens- och Lokaltrafikens kort och produkter och du betalar för önskad tjänst med ditt bankkort.

Övergång till annan linje

Övergång till annan linje är gratis inom en timme från klockslaget som registrerats på biljetten. Gäller inte returresa. Vid övergång mellan linjer, meddela chaufför vid påstigning.

Färdbevis

Behåll färdbeviset under hela resan för uppvisande vid eventuell biljettkontroll. Saknas färdbevis uttages en avgift.                

Gratisåkare

Två barn under sju år åker alltid gratis tillsammans med betalande vuxen. För varje barn utöver det betalar du ungdomsbiljett för 7-19 år.

Observera att vi inte kan garantera plats i bussen, barnvagn och motsvarande får endast tas med i mån av plats.

Har du färdtjänst kan du åka buss på de busslinjer som finns i kommunen. Är du beviljad med ledsagare får den personen åka med utan kostnad, då ska du ha ett ledsagarbevis att visa för busschauffören. För mer information se under färdtjänstens hemsida.

Sällskapsdjur får åka med kostnadsfritt under förutsättning att ingen allergiker finns ombord. Ledarhund kan dock inte nekas.

Cykel

På lokaltrafiken är det av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med cykel.


Länkar


Genvägen