Senast uppdaterad: 03/05/2018
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Bredband


 

Bredband via fiber Bodens kommun

Vi har under ett antal år byggt bredband i flera av kommunens byar. Utbyggnaderna har skett i samverkan med byborna och med stödmedel från Jordbruksverket. Totalt har 919 fastigheter anslutits till fibernät med tillgång till ett öppet tjänsteutbud med bland annat bredband, TV och telefoni. Näten är byggda med den senaste tekniken och klarar idag hastigheter upp till 1000 Mb/s.

Utbyggda byar
Gunnarsbyn, Harads, Lassbyn, Unbyn, Överstbyn, Brännberg, Norra Bredåker, Skogså, Sundsnäs, Svartlå, Södra Bredåker, Sörbyn, Bodträskfors, Inbyn, Svartbäcken och Åskogen.

Framtida planer
Vi har sökt och beviljats bidrag för ytterligare byar och under våren pågår en upphandling för att bygga ut Kusån/Kusön, Del av Buddbyn, Mockträsk, Lombäcken, Ubbyn, Häggan, Valvträsk, Västbo och Västbolandet. Upphandlingen omfattar även en utvidgning av näten i Bodträskfors, Bredåker och Harads.

Övriga utbyggnader
Under senaste tiden har vi även märkt att flera leverantörer visat intresse för att bygga bredband på landsbygden i Boden, i princip har boende i alla byar fått en förfrågan om intresse för en anslutning. I dagsläget har vi ingen information om vilka byar som leverantörerna beslutar att bygga ut.

Kommunen kommer inte att bygga i byar där leverantörer beslutar att bygga.


Kontaktinformation


IT-chef
Telefon: 0921-622 81
E-post: per.olsson@boden.se
Kontakt: Per Olsson

Genvägen