Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Samverkan och dialog lyfter företagsklimatet i Boden


05/22/2017

Bodens företagsklimat blir bättre och bättre. Det visar en undersökning som Svenskt näringsliv gjort, den publicerades den 22 maj. Undersökningen om Företagsklimat görs årligen och pågår i några månader. I undersökningen ställs frågor om företagande och dess relation till kommunen. I Norrbotten deltar alla kommuner i undersökningen.

Boden gör en rejäl uppryckning sen förra årets undersökning. Tillsammans med Övertorneå är Boden den kommunen som ökar mest. Mycket av Bodens ökning beror på att dialogen mellan kommunen företagen blivit bättre och samverkan.

Samverkan för ett bättre företagsklimat

Ett gott företagsklimat främjas genom att det skapas mötesplatser. Det är viktigt att politiker, tjänstepersoner och företagare kan träffas på ett enkelt sätt.

 

  • Vi upplever att samarbetet med företagare i kommunen fungerar mycket bra. Det finns en positiv känsla och utveckling hos de som driver företag i vår kommun. För att Boden ska fortsätta att utvecklas till en ännu mer attraktiv kommun, där folk trivs med att bo och där företagare vill fortsätta att växa, är det viktigt att samarbetet mellan företagare och kommun utvecklas vidare. En viktig samarbetspart för oss i arbetet med att skapa de bästa förutsättningar för företag att växa, är Företagarna Boden. Kommenterar kommunchef Mats Berg.

 

Boden vill bli ännu bättre

Undersökningen avslöjar att Boden blivit bättre sen förra året. Men det är tydligt att man inte stannar här. Målet är att fortsätta bli bättre, att bli bäst i Sverige.

- Boden har näst bäst företagsklimat i länet

- Bäst i länet - dialog mellan företag och kommunledning

- Bäst i länet - tjänstemännens attityd till företagande

- Bäst i länet - skolans attityder till företagande

- Bäst i länet - kommunens service till företagen

- Bäst i länet - kommunens upphandling

- Bäst i länet - kommunens information till företag

- Bäst i länet - kommunens tillämpning av lagar och regler

- Bäst i länet - i företagens egna initiativ för att förbättra företagsklimatet
Kontaktperson: Mats Berg
E-post: mats.berg@boden.se
Telefon: 0921-62110

Genvägenopendocument, id=4B1A7FE687E06007C12581280048BE29