Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Eric Gadd firar 30 år som artist i Boden


05/11/2017

En jubilerande grammisvinnare och ett nytt hett band, Södra station gästar årets Boden Alive. Festivalen och Boden välkomnar Erik Gadd och Södra Station. Erik Gadd har släppt elva studioalbum och står bakom många klassiker. Bandet han turnerar med, Södra station, har nominerats till P3- guld. De klev in på Sveriges musikscen 2016.

Eric Gadd är mannen bakom klassiker som ”Bara himlen ser på”, "Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och "Vi kommer aldrig att förlora”. Erik debuterade med plattan ”Hello!” 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Han är Grammisbelönad tre gånger om, har sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt och har alltid varit en uppskattad liveartist. Vid en snabb överslagsräkning är han idag uppe i närmare 4 000 livespelningar sedan starten. Erik medverkar fredag den 21 juli.

Eric Gadd har påverkat många generationer under sin 30-åriga karriär. Det känns därför extra kul att han kommer till Boden och Boden Alive under sitt jubileumsår säger artistansvarig Linda Rönnbäck.

Södra station är den P3 Guld-nominerade trion som klev in på den svenska musikscenen våren 2016 med sin debutsingel ”500 Volt”!

Efter ett händelserikt år är Södra Station nu redo att släppa ny musik. I april släppte de en singel, följd av en EP lagom till Valborg.

Bandmedlemmarna Nirob IslamFredrik Danielson och Sara Hjellström fann varandra i studentkorridorerna på en musikskola långt hemifrån i Örnsköldsvik.

Med atmosfäriska ljudbilder och unison sång väver Södra Station fram en egen värld, där de beskriver hur det är att vara ung, dum, kär och allt där emellan.

I maj fick Södra station Ted Gärdestadstipendiet för att trion ”lyckats förvalta som förnya det svenska poparvet”.  Som om det inte vore nog, blev Södra Station en av tre nominerade i kategorin Årets rookie på Denniz Pop Awards 2016 - och nominerade inom kategorin Årets pop på P3 Guld 2017.

Södra station medverkar lördag den 22 juli

Det känns mycket bra att kunna presentera Södra station som en av akterna under lördagen. De är ett relativt nytt band med bra energi, fortsätter Linda Rönnbäck Artistansvarig Boden Alive

Sedan tidigare är Legends Of Pop och By The Way för festivalen.
Kontaktperson: Linda Rönnbäck
E-post: linda@bodenevent.se
Telefon: 0702121133

Genvägenopendocument, id=6B000A4CE7019E35C125811C004D4D7A