Senast uppdaterad: 10/06/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Hyllade Idoldeltagaren Simon Zion kommer till Boden Alive


06/07/2017

Simon Zion har tagit Sverige med storm. I Idol 2015 hyllades han av juryn från sitt första framträdande till finalen i Globen. Sedan dess har Simon Zion jobbat med sin EP som släpps 13 januari och produceras av Måns Lundberg (Håkan Hellström, Deportees, Veronica Maggio). Simon är nu aktuell med nya singeln ”Ego Avenue”.

Under deltagandet i Idol 2015 haglade juryns hyllningar över Simon Zion. Hans unika stil och starka scennärvaro gjorde honom till en av tävlingens favoriter. – Vi älskar dig! utbrast Anders Bagge. – Klart den bästa killen hittills på de senaste två åren, sa Laila Bagge. – Så här tar man en arena! utropade Alexander Bard efter finalen i Globen. Simon Zion slutade på en tredjeplats i tävlingen och fick därmed sitt stora genombrott.

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att kicka igång lördagen under Boden Alive än med Simon Zion. Nu får publiken i Norrbotten möjlighet att uppleva Simons scennärvaro säger artistansvarig Linda Rönnbäck

Simon Zion är född i Ekenäs i Finland och uppväxt i Umeå, men bor numera i Stockholm. Han var kanske en ny bekantskap för Idol-publiken, men har hållit på med musik i nästan hela sitt liv och försörjt sig som musiker i många år. Dels som kompmusiker, men också som gatumusiker i Australien. Han har jämförts med Kurt Cobain, Bob Marley, Jeff Buckley och Sting och har ett brett sångregister och ett välutvecklat gitarrspel.

Simon Zion är första artisten ut under lördagen den 22 juli, avslutar Linda Rönnbäck

Sedan tidigare är Legends Of Pop, Eric Gadd, Södra Station, The Magnettes och ByTheWay för festivalen.
Kontaktperson: Linda Rönnbäck
E-post: linda@bodenevent.se
Telefon: 070-212 11 33

Genvägenopendocument, id=ED635620CC08E230C1258132004B4FF5