Flytta till Boden

 

I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till – barnens aktiviteter, ditt jobb, skolor, kulturevenemang, attraktiva hustomter, shopping och naturnära upplevelser.

Vi säger att närhetslivet är för alla. Oavsett ålder, kön, etnicitet eller sexuell läggning. Oavsett om du kommer hit från Luleå, Stockholm eller Somalia ska vi skapa ett inkluderande klimat där alla känner tillhörighet, trygghet och en möjlighet till utveckling. Därför är det logiskt att människor söker sig hit för att starta företag, studera spelutveckling eller bara för att söka en ny livsstil. Alla ska känna sig välkomna. 

Här intill finns information för dig som är nyinflyttad i Boden eller funderar på att flytta hit.

Lediga jobb

Är du sugen på att flytta till Boden och undrar hur arbetsmarknaden ser ut? Boka en tid under hemlängtan 24-28 maj och prata med personal på Bodens kommun om de branscher som intresserar dig eller kika på in på boden.se/ledigajobb.

Lediga tomter

Bodens kommun har ofta lediga tomter, både centralt och på landsbygden, här har du chansen att bygga ditt drömhus med nära till allt. Läs mer om lediga tomter och vad som gäller vid tomtköp. 

Familjeliv på hästgård

Det är fullt möjligt att bli mamma mitt i travkarriären och komma tillbaka starkare än någonsin. Det vet Sandra Eriksson och hon vågar göra om det. Ekvationen går ihop tack vare den närhet mellan hemmet och stallet som livet på en hästgård innebär.

 

Flytten gav mer tid för familjen

När Sara Stylbäck Vesa fyllde 40 började hon längta hem. Storstadslivet i Stockholm skavde och familjen hade svårt att få ihop vardagspusslet. Så de tog steget och flyttade till Boden.

– Det har gått så lätt allting. Och jag gissar att det är så att ifall det är rätt så går det lätt, säger Sara.

Nu bor hon, maken Krister och barnen Agnes, Sonja och Simon i ett stort hus i populära Sävast med fin tomt intill ån och de trivs bättre än någonsin. Här har de en enklare och rikare vardag tack vare närheten till stimulerande arbeten, en levande stadskärna, vänner och fritidsaktiviteter. Det innebär mer tid tillsammans som familj.

– Det är så himla skönt att ha så nära till riktig natur. Här behöver man inte åka särskilt långt om man vill ha riktig frid, tystnad, lugn och ro, säger Krister

 

Thomas vände hemåt efter 10 år på Tesla

Thomas Vikström har spenderat halva sitt liv i USA och arbetat med att utveckla Teslas elbilar. Nu är han tillbaka i hemstaden Boden med det nystartade företaget TNTX på Boden Business Park. 

– Det finns ett väldigt bra ekosystem med de basnäringar som finns här, så vi tycker att den här verksamheten passar jättebra i Boden, säger Thomas.

På fritiden spenderar han mycket tid i sin mors föräldrahem utanför Boden.

– Närheten till naturen är oslagbar. Det är väldigt lätt att komma ut i miljöer som är lugna och rogivande. 

 

 

Läs senaste numret av #Närhetsliv

Tidningen #Närhetsliv innehåller en massa reportage om inspirerande bodensare och andra bra saker med Boden. Tidningen delas ut två gånger per år till samtliga hushåll i Boden. Följ Närhetsliv Boden på Facebook och Instagram och läs fler reportage från #Närhetsliv här.

 

Senast uppdaterad: 2021-05-06