Byggnader framför en sjö.

Lassbyn

Årets By i Bodens kommun 2003.  Inför hembygden slår hemvändarens hjärta några extra slag. För tillfälliga besökare kan det långsamma tempot på landet bli en välbehövlig motvikt till vardagsstressen. Att sitta på en sten vid Lassbyforsen, se solen sjunka ned mot horisonten och lyssna på fritt strömmande vatten. Att sova eller äta i en lugn och naturnära miljö är idag inte många förunnat.

I Lassbygården finns bäddar 6-8 till uthyrning. Ströva i skog och mark eller pröva fiskelyckan i rena vattendrag är inte heller någon vardaglig självklarhet. Lassbyns fiskeförening jobbar för dig som är intresserad av uteliv i "fiskens tecken" och Lassbyns VVO tillgodoser jägarens intressen. I alla små byar har människor lärt sig att vara "tusenkonstnärer", att hålla många bollar i luften. Visst, det har glesnat i leden under femtio år men desto mer har vi ansträngt oss för att hitta en nisch för nöden är som bekant uppfinningens moder.

Det gäller att gripa tillfället i flykten och av tillfällen finns det i mängder om du vistas i Råneå Älvdal. Det finns massor av människor längs älvdalen som vill ge dig ditt speciella "semesterminne", så spara några dagar för att botanisera bland utbuden för både turister och hemvändare.

Nu bor 52 personer i byn och vi ökar i antal.

Senast uppdaterad: 2018-05-21