Ett stort antal olika typer av utrustning för fritidsaktiviteter.

Fritidsbanken Boden

Vill du testa något nytt? På Fritidsbanken kan du låna sport- och friluftsprylar helt gratis. Vi vill hjälpa dig att hitta din grej så att du kan ha en aktiv fritid utan gränser. Välkommen till oss på Kungsgatan 26 G i Boden!

Öppettider

Måndag - fredag kl 11.00-16.00. 

Telefontid
Måndag - fredag kl 09.00-16.00. Tfn: 0921-621 33. 

 

Hur gör jag för att låna?

Hos Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsprylar helt gratis. Sugen på att pröva på ishockey, fotboll, tennis, pingis eller kanske golf? Vi har all möjlig slags utrustning så att du kan testa på och hitta din nya grej! 

1. Leta upp din närmsta Fritidsbank på www.fritidsbanken.se - I Boden hittar du oss på Kungsgatan 26 G.
2. Låna hem de sportprylar som du vill testa. Det enda du behöver göra är att fylla i en talong på plats.
3. Lämna tillbaka det du lånar inom 14 dagar. Lust att prova på någon annan aktivitet? Låna på nytt!

Så här funkar det

Råkade det bli för mycket av det roliga och du sparkade sönder en boll eller tappade bort en frisbee? Ingen fara, vi ger inga röda kort eller kräver ersättning. Det är bara ett tecken på att du haft det kul! Missar du inlämningsdagen tillkommer heller aldrig någon förseningsavgift. Du får gärna slita på våra prylar. All utrustning vi lånar ut är begagnad, så varsågod och ha kul, vi sliter inte på din plånbok.

Spelregler

Allt är gratis och alla får låna, men för minderåriga finns vissa undantag. Vid lån av utrustning för aktiviteter med eventuell skaderisk, exempelvis slalomskidor, behövs målsmans godkännande. Därefter är det fritt fram att köra järnet! Våga ta ut svängarna, men undvik gärna störtlopp med skateboard i grusbackar. All aktivitet sker på egen risk. 

 

Hur gör jag för att skänka bort prylar?

Fritidsbankens utrustning består av begagnade idrotts- och friluftsprylar som den ursprungliga ägaren inte längre hade tid för. Eller så kanske barnen växte ur slalompjäxorna. Vem vet! Fritidsbanken Boden tar gärna emot all idrottsutrustning. Din insats ger fler barn och ungdomar möjligheten att hitta nya fritidsaktiviteter. 

Så här funkar det

1. Städa ur och rensa bland dina fritidssaker.
2. Besök oss på Kungsgatan 26 G eller lämna dina prylar i insamlingskärlet bakom butiken.
3. Skänk till oss. Vi tar tacksamt emot allt som bidrar till en aktiv fritid. Vi sorterar, gör ett urval och säkerställer att utrustningen är säker för användning. 

Senast uppdaterad: 2024-02-09