Stadsmiljö. Två personer samtalar vid parkbänk.

Marknadsföring och affischering

Har er förening eller organisation något evenemang eller någon annan aktivitet på gång i Boden? Bodens kommun har två digitala skärmar på Medborgarplatsen i centrum där föreningar gratis kan marknadsföra sina evenemang och aktiviteter som allmänheten kan ta del av. Det finns även en evenemangskalender på boden.se. Läs mer nedan om vad som gäller för att ta del av tjänsterna. 

Digital affischering

De digitala skärmarna på Medborgarplatsen visar information i ett digitalt format för visning mot Gågatan och torget. Informationen kommer "rullande" i en spellista i ca 10 sekunder för att sedan byta till nästa bild/affisch. Följande villkor gäller för affischering i de digitala skärmarna:

  • Affischen ska vara av god bildkvalité och smak
  • Affischen ska vara stående i storlek A4, A3 eller 1080x1920 pixlar och skickas som PDF eller JPG/JPEG
  • Tid, datum och eventuell entréavgift till evenemanget ska framgå på affischen

Skicka affischen till evenemang@boden.se

Fysisk affischering

Det finns fria anslagstavlor där föreningar kan affischera runt i kommunen. Om föreningen vill så finns möjlighet att få affischera i tittskåpen som finns intill de digitala skärmarna på Medborgarplatsen. Lämna affisch till Medborgarservice och be dem skicka vidare affischen till KFU / Föreningsservice. OBS! Vi hänger upp affischer i mån av tid och plats. 

Evenemangskalender

Evenemangskalendern på boden.se/evenemang möjliggör för bodensare och besökare att se vad som är på gång i kommunen. Besökare kan sortera evenemang efter kategori och datum.

I evenemangskalendern kan du själv publicera evenemang genom att klicka på "publicera ditt evenemang" och skapa en användare. Publicerade evenemang syns på tre webbplatser: boden.se, flyttatillboden.se och visitboden.se. 

För bästa resultat, använd horisontella bilder. Maximal storlek är 10 MB (10 000 KB). Föredragen bildstorlek är 1200 px bred och 500 px hög. 

Generella villkor

‚ÄčKommunen förbehåller sig rätten att neka affischer eller inlägg i evenemangskalendern som är centrerade runt alkohol, har olämpliga bilder och/eller budskap eller på annat vis är olämpliga att marknadsföra genom kommunens kanaler. 

Platsvarumärket 

Om ni beviljats bidrag av Bodens kommun ska ni kunna visa det i er marknadsföring. Föreningar kan använda sig av Bodens platsvarumärke för att visa att ni beviljats bidrag i till exempel annonser, affischer och andra sammanhang där ert evenemang marknadsförs. 

Ett starkt föreningsliv är en del av platsvarumärket, därför vill vi guida er hur ni ska använda platsvarumärkets logotyp på bästa sätt. Ladda ner guide och loggan från den här sidan. 

Ladda ner dokument
Guide till föreningar hur man ...
Ladda ner dokument
Boden_PVM_svart
Ladda ner dokument
BodenPVM_VIT
Senast uppdaterad: 2024-02-26