Vinterbild som visar skidspår.

Skidspår

På denna sida kan du hitta information och kartor till olika skidspår i Boden. Oavsett om du är nybörjare, åker regelbundet eller tävlar på elitnivå så erbjuder Boden ett varierande och omväxlande utbud av spår. Det är inte tillåtet att vistas i skidspåren utan skidor.

Se www.skidspar.se för aktuell status och information om skidspåren i Boden.

Sävastspåren

Med startpunkt vid Sävast Ski Teams skidstuga kan du åka sträckor från 800 meter upp till 7 kilometer. Spåren är belysta. Belysningen slås på vid skymningen och slås av ca kl 22.00. Belysningen är inställd på - 20 grader. Vid lägre temperatur slås den av.

Träning med kopplad hund

I Paglaspåren är det alltid tillåtet att träna med kopplad hund. 

I Sävast är det tillåtet måndag, onsdag(ej kl 18-20), fredag. lördag och söndag.
Endast tillåtet med skidor på och expanderlina mellan hund och förare. Ej hundrastning!

Paglaspåren

Om du vill åka i Paglaspåren kan du välja mellan två olika startpunkter, vid campingen eller i Pagla. Beroende på startpunkt kan du välja olika längd på sträckorna, där den längsta är på 15 kilometer. Spåren är belysta. Belysningen slås på vid skymningen och slås av ca kl 22.00. Belysningen är inställd på - 20 grader. Vid lägre temperatur slås den av.

OBS! Mellan den 19-21 februari är Pagla avstängt för allmänheten pga VW-cup. Läs mer på https://boden.se/nyheter/2021/pagla-avstangt-for-allmanheten

Senast uppdaterad: 2023-11-01