Bara fötter med nagellack i sand.

Strand- och friluftsbad

Om du vill bada utomhus med en blå himmel som tak så finns det gott om olika strand- och friluftsbad att välja på i Boden. För dig som vill vara säker på att vattnet inte är för kallt kan ta sig ett dopp i Bodens campings tempererade utomhusbad. Om du vill bada naturskönt och gräva ner fötterna i sanden så finns bland annat den populära och välbesökta badstranden Aldersjön.

Aldersjön

Omgiven av skyddande tallskog och med sandstrand som behagfullt kittlar under fötterna. Allt detta tillsammans med närheten till stan och inte minst den höga vattentemperaturen, har gjort Aldersjön till Bodensarnas egen lilla badsjö sedan långt tillbaka i tiden. Aldersjön är klassat som ett EU-bad vilket innebär bland annat att motorbåtar, vattenskotrar inte får köras på sjön. Vattenprover tas med jämna mellanrum av Miljö- och byggenheten och tillsyn av badplatsen sker dagligen av vaktmästarorganisationen vid Kultur-, fritids- och ungdomsavdelningen. 

Planerar du ett besök till Aldersjön? 

Hjälp oss att hålla badplatsen ren från sopor genom att använda utplacerade sopkärl. Kom ihåg att för säkerhetens skull badvakta varandra och ha uppsikt över barn även om de har flythjälpmedel. Mer information finns på anslagstavlan som är placerad vid omklädningshytterna. Observera att det är badförbud för hundar, hästar och andra husdjur, se skyltning.

Senast uppdaterad: 2023-05-11