Senast uppdaterad: 10/08/2013
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Bodenbilder i lyxförpackning


10/08/2013

Snart kan vi bodensare stoltsera med en egen unik och fin fotobok om Boden. Den 31 oktober mellan kl. 18-21 firar vi med bokrelease på Enter Galleria i Boden. Carina Sundqvist är skribent och fotograf och dessutom finns det med massor av vackra bilder av Mats Engfors, Bodens superduktiga fotograf, som driver Fotographic.

– Jag har jobbat på idén i snart fyra år och arbetat aktivt med foto och text de senaste två åren. För ett och ett halvt år sedan kontaktade jag Mats Engfors, fotograf och han har bidragit med massor av vackra foton. Vi har tillsammans lyckats fånga alla årstider och händelser som jag har velat ha med i boken. Boken är en vacker fotobok om Boden idag med bilder av staden, naturen, maten och människorna. Du kan läsa om dans, kultur, Boden-profiler, mat och recept, shopping och utflykter och mycket mer... Jag tror det är en perfekt bok för turister som besöker Boden. Men också en present till sig själv och till vänner på besök eller utflyttade bodensare, som stolt kan visa upp sin hemstad för vännerna i form av en snygg coffe table book, säger Carina Sundqvist, som skrivit boken.

 

Boken är utgiven av Mediavänner, ett förlag i Aller-sfären. Carina fick kontakt med dem via vännen Maud Onnermark, som också medverkar i boken.

 

– Jag ville ha med ett avsnitt om all god mat och goda råvaror vi har i Boden och Maud ställde då upp med fantastiska menyer och recept i boken. Maud tipsar om mumsiga rätter med ren, hjortron och annat typiskt norrbottniskt. Det är många som bidragit med tips och idéer under resan med bokproduktionen.

 

- Jag är verkligen tacksam till alla som ställt upp och berättat om sina verksamheter, blivit fotograferade och bidragit med bilder. Det är också flera som tagit sig tid att ge mig feedback på texter och fakta. Det är helt ovärderligt. Jag hoppas de får tillbaka i form av bra marknadsföring för sina verksamheter inom turism och handel. Ett superstöd har varit personalen på Turistföreningen. De har ju verkligen koll på allt som händer i Boden! Det finns många fler jag vill tacka, men då kan man läsa mitt tacktal i boken, säger Carina Sundqvist.

 

Den 31 oktober är det bokrelease. Då kommer vännerna Stefan Gunnarsson och bjuder på musik, Maud Onnermark lagar smakprover av norrbottnisk mat och Thomas Deutgen håller ihop kvällen som konferencier! Boken säljs till kampanjpris hela helgen. Evenemanget arrangeras av Bok & Bläck, Konditori Opalen och Sund PR.

 

Välkomna!

Tillbaka

Bodens kommun tipsarE-tjänster inom Bodens kommun
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen