Senast uppdaterad: 11/10/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Hela Svedjebacka äldreboende saneras från vägglöss


11/10/2017

Efter tidigare genomförd sanering av två avdelningar på äldreboendet Svedjebacka i Boden har sökhundar nu genomsökt hela äldreboendet. Hundarna indikerar vägglöss på fler avdelningar och äldreboendet ska nu utrymmas.

Vägglöss konstaterades 13 oktober på äldreboendet Svedjebacka på två avdelningar. Omedelbart påbörjades sanering av tre lägenheter, en matsal samt möbler och textilier. I samråd med saneringsfirman bokades även spårhundar, de kunde genomsöka hela äldreboendet 7 och 8 november.

- Tyvärr markerade hundarna för vägglöss i 39 av de 48 lägenheterna och i delar av de övriga lokalerna. Vi kommer nu att utrymma och sanera Svedjebacka etappvis, säger socialchef Catharina Liljeholm. 

En plan har upprättats för evakuering av de 48 boende till f.d. Lungkliniken på Garnis-området. Tidplanen för sanering och evakuering upprättas i samråd med saneringsföretaget Nomor.

Information till personal, anhöriga och företrädare samt media lämnas under fredag 10 november. Kallelse har även gått ut till ett informationsmöte för anhöriga och företrädare måndag 13 november.

Tillbaka

Länkar


Genvägen