Senast uppdaterad: 04/01/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Vinnare av årets trygghetspris vid Livet leker- mässan


04/01/2014

Varje år delar Bodens kommun ut pris för årets trygghetsinsats. År 2013 gick priset till två olika och det är Rådet för trygghet och hälsa som delar ut det. Priset går till personer som gjort något utöver det vanliga till förmån för andras säkerhet. Priset delades ut på Livet leker- mässan som var den 28-29 mars på Boden Arena.

Pristagarna år 2013 blev Familjen Nyberg och Ann-Christine Poromaa. De hade alla gjort en insats som var väl värd att uppmärksammas. Familjen Nyberg representerades vid mässan av Gunilla Nyberg.

Så här lät motiveringen till Familjen Nybergs pris:

Familjen agerade helt rätt när nöden var framme, De slog larm och lyckades rädda en person ur Luleälven till säker plats tills hjälp anlände. Om familjen inte hade hört båten och agerat, skulle personen troligen drunknat eftersom den drabbade var svårt skadad och saknade flytväst.

Så här lät motiveringen till Ann-Christine Poromaas pris:

Ann-Christin visade stort mod och god sinnesnärvaro vid en brand på Bredåkra gruppboende i september. Hon såg till att alla som bodde i huset sattes i säkerhet när automatlarmet startade. Hon försökte rädda personer som eventuellt fanns kvar i lägenheten genom ett släckningsförsök. Samtidigt stängde hon också dörren och kunde på det sättet hindra att branden spreds. Hon förhindrade brandspridningen i fastigheten tack vare sin insats.

 Från vänster. Tommy Lindvall och Lotta Nyström från Rådet för trygghet och hälsa läser motiveringar till årets pris. Pristagare är Ann-Christine Poromaa och Familjen Nyberg (representerade på bild av Gunilla Nyberg)

Från vänster. Tommy Lindvall och Lotta Nyström från Rådet för trygghet och hälsa läser motiveringar till årets pris. Pristagare är Ann-Christine Poromaa och Familjen Nyberg (representerade på bild av Gunilla Nyberg). Foto: Fredrik Åström

Tillbaka

Bodens kommun tipsarProtokoll från Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun

Genvägen