Senast uppdaterad: 03/22/2012
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Pon Equipment bygger i Boden


03/22/2012

Pon bygger en ca 4500 kvm stor anläggning på fd AF 1 området för att möta den kraftiga utvecklingen som sker inom gruvnäringen. Anläggningen kommer att bli navet för service och reparation av Caterpillarmaskiner.

Illustration Pon

- Det vi gör nu är en riktad satsning direkt mot den snabbt växande gruvindustrin där Pon Mining har en dominerande ställning, säger Thomas Smith VP Pon Mining. Genom denna investering säkrar vi underhållet till våra befintliga kunder inom gruvindustrin i Norden där vi har fått förtroendet att leverera och underhålla samtliga lastmaskiner och truckar till Northland Recources projekt i Kaunisvaara, till Northen Irons järnmalmsgruva i Kirikens Nord Norge och samtliga gruvtruckar till Bolidens Aitikgruvan i Gällivare, fortsätter Thomas

Att företaget valde Boden beror på att de ser stora fördelar med bra logistik, tillgång till kompetent arbetskraft, närheten till marknaden och framför allt utvecklingsmöjligheter. Anläggningen i Boden kommer att bli navet för service och reparation av de Caterpillar maskiner som verkar i gruvorna i norra Sverige, Norge, Finland och Svalbard.

Pon Mining division svarar för all försäljning och service av Caterpillars produkter för gruvbrytning ovan och underjord inom och har en marknadsledande ställning som leverantör till svenska gruvföretag.

Jeanette Nilsson NäringslivschefBodens kommun och företag i Boden började under 2011 att arbeta med en Masterplan för att förbättra förutsättningarna för nya etableringar och för att att befintliga företag ska kunna växa. Under hösten 2011 förvärvade därför kommunen stora delar av markområdena på fd AF 1 och A8 för att kunna erbjuda industrimark i ett centralt läge.

-Det här är den första etableringen men flera företag har visat intresse och förhoppningen är att vi snart ser fler etableringar säger näringslivschefen i Boden, Jeanette Nilsson.

 

 

Tillbaka

Genvägen