Senast uppdaterad: 02/24/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Stor militärövning i Boden 9-17 mars


03/05/2015

Under vecka 11 och 12 pågår militärövningen Vintersol i området runt Boden, Harads och Jokkmokk. En stor mängd soldater och militära fordon kommer färdas på vägarna och i terrängen. Vissa områden kommer även vara avstängda för allmänheten. Läs mer i nyheten.

Vintersol är en årlig militärövning som 2015 genomförs mellan 9 och 17 mars i området runt Boden, Harads och Jokkmokk. Övningen kommer huvudsakligen genomföras på civil mark men även på skjutfälten i Boden.

En stor mängd soldater och tunga militära fordon kommer att färdas på väg samt i terräng och störningar i trafiken kan uppstå. Även flyg från F21 och helikopterskvadronen kommer att delta under övningen.

Så påverkas du

  • Den 9 mars trafikerar en stor mängd militära fordon vägarna, främst riksväg 97 från Boden till Harads och Jokkmokk. Störningar i trafiken kan komma att uppstå även andra dagar under övningen.

  • Mellan 10-12 mars är området markerat med A och B på kartan��ppnas i nytt f��nster tillfälliga skyddsobjekt. Det innebär att allmänheten inte har tillträde på grund av fara för tredje man. Inga allmänna vägar berörs av tillträdesförbudet. Stridsvagnar och stridsfordon framrycker både längs väg och i terrängen och understödjer soldaternas uppgifter.

  • 12-14 mars flyttar trupperna närmare Brännberg och Boden. Stridsvagnar och stridsfordon framrycker både längs väg och i terrängen och understödjer soldaternas uppgifter. Allmänheten varnas för att det bedrivs farlig verksamhet i området.

  • 15-17 mars genomförs strid främst på skjutfälten i Boden.

Karta över övningsområdet kan du se här.��ppnas i nytt f��nster

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen