Senast uppdaterad: 11/30/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Bodens första Game Jam


11/30/2016

3-4 december anordnas Bodens första Game Jam och som värd står Boden Business Park. Arrangör är Arctic Game Lab, en organisation som arbetar för att stärka spelbranschen i Norrland. Helgens event väntas locka drygt 30 deltagare från Kiruna i norr till Skellefteå i söder som tillsammans ska skapa spelidéer eller speldemos.

- Det bästa sättet att beskriva ett Game Jam är som när musiker möts och jammar utan noter. Man leker fram nåt där nya miljöer och tankar formas, inte färdiga spel. Man kan vara proffs eller bara vara intresserad av spel, ett Game Jam är ett bra tillfälle att testa nya verktyg och idéer samt träffa personer med ett liknande intresse för spelskapande. Känner man sig inte redo för ditt första spelprojekt får man gärna komma förbi och se på när och hur spel blir till, säger Michael Stenmark, initiativtagare till Arctic Game Lab.

Arctic Game Lab har anordnat Game Jams både i Skellefteå och Piteå och nu har turen kommit till Boden.

 - Det känns fantastiskt kul att få vara med att arrangera Bodens första Game Jam. Det här blir startskottet för Spelutvecklingen i Boden och vi är jätteglada att vi har anmälda deltagare från hela regionen, säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare på Bodens Utveckling.

Organisationen Nordsken kommer under helgen låna ut en HTC Vive om någon grupp vill jobba med VR. Denna finns även tillgänglig för besökare att testa i mån av tid.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu
E-tjänster inom Bodens kommun

Genvägen