Senast uppdaterad: 10/15/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Uppdaterad tors 13.30: Gällande branden på gruppbostad i Bredåker


10/10/2015

Under fredagsmorgonen började en gruppbostad i Bredåker, Boden, att brinna. Boendet hade sex platser och kommunens kunder evakuerades till ett tillfälligt boende i det akuta skedet. Till veckan kan majoriteten av de boende flytta in i andra, mer permanenta bostäder.

Uppdatering torsdag 13.30:
Efter förra veckans brand på Bredåkra är nu permanenta boendeplatser ordnade för fyra av de fem boende, som får flytta in till veckan. En person är ännu saknad. 
På fredag hålls en minnesstund i enskildhet för boende, personal och anhöriga med anledning av branden.

Socialchef Catharina Liljeholm vill även tacka alla berörda medarbetare för ett mycket gott samarbete både i det akuta krisledningsarbetet samt i det långsiktiga arbetet.

Uppdatering lördag kl 12.30:
Den person som vårdats på sjukhus efter branden har nu fått komma hem till det tillfälliga boendet i Boden och mår bra, efter omständigheterna.

I övrigt gäller samma information som i går, brandplatsen är fortfarande avspärrad och kommer vara så tills polisen kan genomföra den tekniska undersökningen. Denna planeras till på måndag.

Uppdatering fredag kl 15.00:
Den person som saknas efter branden är fortfarande borta. På måndag kommer polisen genomföra en teknisk undersökning av platsen, detta eftersom brandresterna måste svalna innan undersökningen kan utföras.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 13.52 på fredagen, men polisens avspärrningar är kvar i väntan på den tekniska undersökningen. Under helgen kommer det ryka och pyra i brandresterna, men räddningstjänsten uppmanar allmänheten att inte ringa 112 med anledning av det. Området är under bevakning i helgen. 

Bodens kommun jobbar under tiden vidare med att hitta mer permanent boende till gruppboendets kunder. 

Uppdatering fredag kl 11.40:
Efter branden i morse är fortfarande en person på sjukhus och en saknad från kommunens gruppboende. Övriga boende är färdigevakuerade till ett tillfälligt boende i centrala Boden. Där får de stöd av Posomgruppen, som även förstärks för att kunna ge så bra hjälp som möjligt.

Arbete pågår nu med att ordna mer permanent boende för kommunens kunder, samt att förse dem med förnödenheter som kläder och hygienartiklar.

Kommunen uppdaterar denna nyhet löpande under dagen.

Fredag Kl 09.50:
Vid 7-tiden på fredagsmorgonen började en gruppbostad i Bredåker utanför Boden att brinna. Kommunens socialförvaltning har sex platser i huset. I skrivande stund har en person från boendet förts till sjukhus och en person är ännu saknad. 

I huset finns även tre privata lägenheter. Kommunen har ingen vidare uppgift om dessa boende.

De evakuerade från gruppboendet har förts till ett tillfälligt boende i Boden där även kommunens Posomgrupp kommer att befinna sig. Gruppen ger stöd i det akuta krisläget och i den ingår allt från kuratorer till präst, representanter från kommunen och frivilliga organisationer.

Även de privata hyresgästerna erbjuds transport till det tillfälliga boendet för att få stöd från Posom.

Bodens kommun kommer under dagen gå ut med löpande information här på boden.se.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarUpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun

Genvägen