Senast uppdaterad: 04/29/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Världsbokvecka på Bodens bibliotek


04/21/2015

Världsbokdagen är dagen då FN:s organ Unesco uppmärksammar det skrivna ordet. Det kommer Bodens kommun att fira. På Bodens bibliotek startar Norrbottens läser och biblioteken har sina bokcirkelkassar redo torsdag 23 april. Förutom det skänker vi bort gallrade böcker till dig som besöker oss.

På världsbokdagen uppmärksammar UNESCO, FN:s organ för utbildning, vetenskap och kultur, böckers, författarares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap. De uppmärksammar särkilt sådant som bidrar till förståelse och tolerans. Böcker är ett av de mest effektiva verktygen för att nå olika människor. Du kan läsa mer om UNESCO:s arbete på den här länken (länken öppnas i nytt fönster)��ppnas i nytt f��nster.  

Bokcirkelkassar innehåller allt för en bokcirkel

Under torsdagen den 23 april finns också bokcirkelkassar att låna. I dem finns en uppsättning böcker för dig att diskutera med andra. Det följer också med ett färdig diskussionsmaterial som du kan ha som stöd. Du som har ett lånekort kan låna hem en påse.

Norrbotten läser är en läslustskampanj

Den 23 april är också startskottet för lästlustskampanjen Norrbotten läser. Det är ett projekt för att ge norrbottningar en ny läsupplevelse. Vilken bok det handlar om är hemlig så långt det bara går. Den aktuella boken kommer dock att delas ut gratis av alla bibliotek i länet.

I Bodens kommun delar vi ut 240 pocketböcker och det följs upp av att författaren besöker biblioteket under hösten. Bodensarna får då möjlighet att diskutera sin läsupplevelse med författaren och varandra.

Varje dag under veckan skänker stadsbiblioteket även bort gallrade böcker. Besökare får ta med valfritt antal hem. Välkommen.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarProtokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun

Genvägen