Senast uppdaterad: 11/30/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

1:a december är det brandvarnardagen och bodensarna uppmanas att testa sina brandvarnare.


11/30/2015

De flesta bostadsbränder stoppas i tid men trots att det oftast går bra dör cirka 100 människor varje år. Människor klarar ofta att släcka själva och sätta sig i säkerhet, men 6 000 gånger per år måste räddningstjänsterna i Sverige rycka ut till bränder i bostäder.

- På Brandvarnardagen, som äger rum den 1 december, vill vi uppmana alla att testa sina brandvarnare, säger Bengt Nilsson, Räddningschef.

Det är viktigt att ha en fungerande brandvarnare så att man får en tidig varning för att kunna agera.

Vanligaste förklaringen till att människor inte testar sin brandvarnare är att man helt enkelt inte tänker på det. En annan förklaring är att man inte vet hur man gör.

- Ett enkelt tryck på knappen räcker för att testa att den fungerar, säger Bengt Nilsson som hoppas att alla bodensare känner till att det bör finnas minst en brandvarnare/60 kvadrat i varje bostad. Det ska finnas minst en brandvarnare!

Hus med flera våningar ska ha minst en brandvarnare per våningsplan.

- Kom ihåg att testa din brandvarnare, så kan du sova gott och vakna fort.

Skicka ett sms på Brandvarnardagen

Skriv in följande budskap i ett sms:

”Sov gott. Vakna fort. Testa din brandvarnare. En fungerande brandvarnare kan rädda liv. Skicka detta sms vidare till någon som du bryr dig om”

Skicka till alla dina nära och kära tisdagen den 1:a december. Nästa person som får det kan bara vidarebefordra det till personer som han eller hon känner. Vi vet många som skickar sms:et till alla i hela sin kontaktbok. Ju fler som testar sina brandvarnare, desto bättre!

Tillbaka

Länkar


Genvägen