Senast uppdaterad: 10/10/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Årets bokbuss finns i Boden


10/10/2014

Bokbussen som fenomen är en gammal tradition i Boden. Den har funnits här sedan 70- talet. Det är en service till invånarna och i år är den extra uppmärksammad. Den 10:e oktober blev bokbussen Årets bokbuss.

Varje år delar Svensk Biblioteksförening ut priset Årets bokbuss. Det började delas ut 1998 i samband med att bokbussar fyllde 50 år.

Bokbussen i Boden

Bodens nya bokbuss är en seervice till invånarna i kommunen. Främst är den till för människor som har långt till närmaste bibliotek. Men den landar också där människor ofta möts. Den är tillgänglig för så många som möjligt.

Personalen i bokbussen jobbar hårt för att främja läslusten. I bokbussen kan vem som helst ta en paus, leta inspiration, få kunskap och få nya upplevelser.

Juryns motivering lyder:

I en kommun med kombinationen stor yta och landsbygd samt få fasta biblioteksenheter ställs det höga krav på en mobil biblioteksverksamhet.

Genom ett långsiktigt och medvetet arbete med fantasi och uthållighet har årets pristagare visat att man inte behöver vara störst för att vara bäst. I ett arbete som drivs av tankarna om att skapa en mötesplats för hela kommunen samt att söka upp de mötesplatser där biblioteket inte finns med från början – att ta plats – har man byggt upp en verksamhet där man visar att detta verkligen är allas verksamhet, oavsett vem du är. Att dessutom kunna nå 75% av alla barn i en kommun med en mobil biblioteksverksamhet är imponerande. Därför har juryn i år beslutat att priset som ”Årets bokbuss” år 2014 skall tilldelas Bodens bokbuss.

Bodens bokbuss

	    Boden är stolt över sin bokbuss.
Tillbaka

Bodens kommun tipsarE-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun

Genvägen