Senast uppdaterad: 11/23/2012
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Lokala servicelösningar nominerat till Årets landsbygdsprojekt


11/23/2012

Lokala servicelösningar med servicepunkterna i Harads och Gunnarsbyn är nominerat till Årets landsbygdsprojekt. Vinnarna tillkännages vid Landsbygdsgalan måndagen 26 november i Blå hallen i Stockholms stadshus.

     
Boden är först i landet med ett unikt samarbete där myndigheter samverkar i en Servicepunkt för att ge service till medborgarna på landsbygden.

Länsstyrelsens motivering:

”En unik konkret satsning för samordnad service till dem som bor och verkar på landsbygden!  I samverkan mellan kommunen, lokala aktörer samt andra offentliga aktörer har de arbetat fram strukturen för samt startat upp två lokala servicepunkter på landsbygden i Bodens kommun. Bland annat erbjuds e-hälsa via landstinget d.v.s. det finns en studio med webblösning på servicepunkten där man kan koppla upp sig och prata med sin läkare på vårdcentralen i centralorten. Ett koncept med många vinnare - även miljön!”

Landsbygdsgala med Ullbaggeutdelningar

Det svenska landsbygdsprogrammet har bidragit till att mängder av viktiga satsningar kunnat genomföras sedan 2007. Nu är det dags att prisa de allra bästa 2012.

För fjärde året i rad anordnar Landsbygdsnätverket sin nationella landsbygdsgala med utdelning av Ullbaggar. 92 nomineringar kom in i år som visar all den kreativitet och företagsamhet som finns på landsbygden och som bidrar till att nå målen i det svenska landsbygdsprogrammet.
Vinnarnas koncept sprids över Sverige men väcker även uppmärksamhet utomlands.

Röstningen har skett med hjälp av en expertgrupp som tillsammans med Landsbygdsnätverkets styrgrupp utgjort jury. Vinnarna får, förutom varsin Ullbagge, också var sitt stipendium på vardera 10 000 kronor.

Tillbaka

Länkar


Genvägen