Senast uppdaterad: 01/20/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Stadsbiblioteket släpper vårprogram


01/20/2016

Tre Norrbottensförfattare intar Bodens stadsbibliotek i vår: Lilian Ryd, Sakina Ntibanyitesha och Hans Olov “Hantis” Ohlson. Dessutom blir det föreläsningar om gnagare, “Det okända Boden” och hur det går till att lära sig nya språk med telefon eller surfplatta. För barn och unga blir det nya sagostunder, fredagsmys för föräldralediga, bokcirkel för ungdomar och babysång under ledning av Madde Lundberg.

Biblioteket fortsätter att erbjuda intressanta och inspirerade möten.

I mars besöker limerickmästaren och författaren Hans Olov “Hantis” Ohlson biblioteket. Han kom nyligen ut med sin andra roman, Sån’t som händer, en samtidsroman som utspelar sig i Luleå.

Senare samma månad kommer den Luleåbaserade författaren Sakina Ntibanyitesha för att föreläsa om sina upplevelser från Burundi, Rwanda och Kongo. Om ett nästan ofattbart lidande i ett samhälle genomsyrat av våld och hat, där männen tar för sig av kvinnor som kommer i deras väg. Hon har tidigare gett ut två självbiografiska böcker Ormbarn och Farligare än djur och är nu aktuell med romanen Krig i paradiset.

I april kommer författaren och journalisten Lilian Ryd till biblioteket. Hon är uppmärksammad och prisad för sina böcker om nordsvensk kultur- och kvinnohistoria: Kvinnor i väglöst land och Vi åt aldrig lunch. Nu är hon aktuell med boken Urfödan som berättar om självhushållet bland folken i Lappland.

Det blir också föreläsningar om militärhistoria (“Det okända Boden"), gnagare och språkappar.

De uppskattade boktipsfrukostarna fortsätter hela våren. Besökarna bjuds in att dela boktips med personalen och varandra medan de äter frukost till självkostnadspris. Dessutom blir det språkcafé varje månad.

Barnens bibblo
För barn och unga bjuder bibliotekets vårprogram på återkommande aktiviteter.
Bokcirkel för ungdomar med barnbibliotekarie Sandra Selberg. Fem träffar är inplanerade under våren.
Fredagsmys för föräldralediga. En fredag i månaden håller biblioteket extra morgonöppet för föräldralediga. Det blir mys, sagor och pyssel.
Sagostund och pyssel. En lördag i månaden blir det sagostund och pyssel med fokus på språk och kreativitet - under ledning av Julia Grönberg.
Babysång fortsätter på onsdagar under ledning av musikern och bodenprofilen Madde Lundberg.

Välkomna till stadsbiblioteket i vår.

Programmet i sin helhet finns att ladda ner (länken öppnas i nytt fönster)��ppnas i nytt f��nster, eller att hämta på biblioteket.
Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Protokoll från Bodens kommun

Genvägen