Senast uppdaterad: 06/22/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Information med anledning av konkurs i Din Hemservice


06/22/2016

Hemtjänstföretaget Din Hemservice har försatts i konkurs. Verksamheten bedrivs fram till 14 juli. Därför uppmanas alla brukare som valt Din Hemservice som utförare av hemtjänst göra ett nytt val av leverantör senast 27 juni. Kontakta biståndsenheten på tfn 0921 - 627 08. Du som är intresserad av att arbeta i Bodens kommuns hemtjänst är välkommen att kontakta socialförvaltningens personalkonsult Lena Fällman på tfn 0921 - 782 31.

Hemtjänstföretaget Din Hemservice meddelade den 13 juni 2016 att företaget försatts i konkurs. Konkursförvaltaren Bo Andersson, som driver företaget, har meddelat Bodens kommun att verksamheten kommer att bedrivas till och med den 14 juli 2016. Samtliga brukare kommer således att få sina hemtjänstinsatser tillgodosedda av samma personal fram till dess. Brukarna kommer alltså inte märka av några förändringar i hemtjänstinsatserna förrän efter den 14 juli 2016.

Eftersom Din Hemservice – som har ansvaret för hemtjänstinsatserna för närmare 120 brukare – försatts i konkurs och kommunen är ytterst ansvarig för att brukarna får sina hemtjänstinsatser tillgodosedda, förbereder sig kommunen nu för att kunna ta emot både brukare och personal från Din Hemservice.

Till dig som är brukare hos Din Hemservice

Bodens kommun har skickat ett brev till dig som har Din Hemservice som utförare av dina hemtjänstinsatser. I brevet finns information om att du som brukare senast måndagen den 27 juni 2016 måste göra ett nytt val av hemtjänstutförare. För närvarande finns två alternativ att välja mellan. Du kan välja att få sina hemtjänstinsatser utförda av kommunens hemtjänst eller av det privata hemtjänstföretaget Inre Kraft. Om du inte gör ett aktivt val av hemtjänstutförare kommer du att få dina hemtjänstinsatser utförda av hemtjänsten i Bodens kommun.

Du gör ditt val av ny hemtjänstutförare genom att senast måndagen den 27 juni 2016 kontakta biståndsenheten i Bodens kommun på telefonnummer 0921-627 08. Telefonen kommer att vara öppen kl. 08.00–16.00 onsdagen den 22 juni, torsdagen den 23 juni samt måndagen den 27 juni. Därefter är telefontiden kl. 08.00–10.00. Du kan även vända dig till biståndsenheten om du har frågor om hemtjänstutförare eller insatser. Om du behöver hjälp med att ringa biståndsenheten kan du be en anhörig eller din hemtjänstpersonal om hjälp.

Anledningen till att du måste göra ett val med kort varsel är för att den nya hemtjänstutföraren måste kunna planera för ett mottagande av ett stort antal nya brukare. I denna planering ingår exempelvis personalrekrytering och överföring av larm till den nya hemtjänstutföraren.

När du valt din nya hemtjänstutförare kommer det att ske en dialog mellan biståndsenheten och din nya hemtjänstutförare angående när din nya hemtjänstutförare kommer att ta över ansvaret för dina insatser.

Du som brukare kan vara trygg med att du kommer att få dina hemtjänstinsatser tillgodosedda oberoende av konkursen av Din Hemservice och det val av ny hemtjänstutförare du gör.

Till dig som är anställd hos Din Hemservice

I samband med att ett stort antal brukare byter hemtjänstutförare kommer hemtjänsten i Bodens kommun att ha ett stort rekryteringsbehov. Kommunen är mån om att bevara en hög kompetens bland medarbetarna inom hemtjänsten och tar därför gärna emot en intresseanmälan från dig som arbetar för tidigare Din Hemservice.

Boden kommunen har kallat personalen från tidigare Din Hemservice till ett möte med kommunen. Mötet kommer att hållas idag onsdag den 22 juni 2016 kl. 17.00 i fullmäktigesalen i Stadshuset. Kan du som personal inte delta på detta möte kommer ett ytterligare möte hållas torsdagen den 23 juni 2016 kl 14.00 i fullmäktigesalen.

Har du frågor om anställning i Bodens kommun kan du kontakta Lena Fällman, personalkonsult vid socialförvaltningen, på telefonnummer 0921-782 31.

Ytterligare information om hemtjänsten

Läs mer om hemtjänst härÖppnas i nytt fönster

Tillbaka

Bodens kommun tipsarProtokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun

Genvägen