Senast uppdaterad: 03/07/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Bodens starka föreningsliv i fokus


03/07/2017

I dag tisdag 7 mars har Bodens kommun haft besök av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Tillsammans med idrottsförbundet fanns representanter från Sisu och politiken i Boden. Kultur-, fritids- och ungdomsförvaltningen vid Bodens kommun fick chansen att visa upp sig. Läs vidare för mer information.

Riksidrottsförbundet på turné i Boden

Klockan ett började dagen med en rundtur till två av Bodens nyare satsningar i lokalväg. Det var budolokalen på Hildursborg samt Boulehallen på Björkelund som hamnade i rampljuset. Väl på varje plats fick deltagarna veta lite om platsen och föreningarna som huserar i dem.

Samtal på centralskolan

Dagen avslutades med ett samtal rörande idrottsrörelser i Sverige, då specifikt i Boden. Många samtal kretsade kring hur politiken sätter stopp för det den kräver. Det är ett problem att föreningar inte får köpa in material för pengar som riktar sig mot integration. Eftersom Staffan Eklund, förvaltningschef, menar att det ofta är utrustningar som är ett led i segregation.

Svensk fara att kräva mycket av ideella krafter

Det är vanligt att tjänstepersoner i svenska kommuner förväntar sig att ideella själar ska utföra det jobb som kommunala tjänstepersoner ska göra. Det är inte fallet i Boden. Tack och lov är Bodens kommun besparade från sådant och det är viktigt att se att de får göra vad de vill. Det är också viktigt att poängtera tycker Staffan Eklund att Bodens kommun erbjuder föreningar bra tider i hallar. Det som man kan se att föreningar behöver mest hjälp med dock är strukturen.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarE-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen