Senast uppdaterad: 03/01/2017
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Tillsammans i Teknikens hus


03/01/2017

Tillsammans i Teknikens hus, TTH, vänder sig till boendena med nyanlända ungdomar i Norrbotten. Vi önskar skapa en mötesplats över språk- och kulturella gränser med information, utbildning och experiment inom teknik och naturvetenskap. Samtidigt vill projektet ge kunskap om Norrbottens näringar och miljö. Under våren 2017 är det två söndagsträffar, 2 april och 14 maj.

Teknikens hus vill visa på kunskap och utbildning som en viktig plattform och möjlighet för framtiden, att nyanlända ungdomar på sikt kan bli en kraft och tillgång för regionen och att de med sina erfarenheter och kompetenser kan bidra till Norrbottens tillväxt och utveckling.

Teknikens hus erbjuder ungdomarna från flyktingboendena tillsammans med sina handledare gratis entré till en mötesplats i en kreativ, unik miljö och aktivitetsdagar där de med pedagoger får prova teknik som till exempel robotprogrammering , elektronik, konstruktioner med mera.

Teknikens hus vill: – öka det individuella intresset för teknik och naturvetenskap och visa på möjligheterna med utbildning – skapa en arena för nyanlända att möta Norrbottens näringar och universitet – skapa nya mötesplatser och stimulera samverkan över gränser – lära om Norrbottens unika förutsättningar, klimat och miljö – erbjuda undervisning och experimenterande – stimulera det entreprenöriella lärandet – genusperspektivet genomsyrar arbetet

För mer information
Linda Ökvist Johansson, projektledare.
linda.okvist.johansson@teknikenshus.se
Telefon: 0920-49 22 03.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen