Senast uppdaterad: 04/29/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Vinnaren av caset ”Kvarnängen”


04/29/2016

Bodens kommun ingick i vintras ett avtal med teknologkåren och Luleå studentkår på Luleå tekniska universitet där en del av avtalet var att Bodens kommun skulle få ställa en uppgift till studenterna under innovationsveckan som teknologkåren anordnar varje år.

Årets uppgift var att ta fram ett förslag på vad Bodens kommun kan göra med grönområdet Kvarnängen. Förslaget skulle bidra till ett hållbart samhälle och skulle passa alla. Studenterna hade 4 dagar på sig att arbeta fram ett förslag och vi fick in 6 stycken väldigt imponerande bidrag. Ett av förslagen stod dock ut lite mer än de andra.

Vinnaren av caset ”Kvarnängen” är Green & Smart Park!

Ett stort Grattis till Alexandra Harr, Andreas Harding, Sana Gasim och Stina Holmbom.

Motivering: Förlaget bidrar på ett nytänkande sätt till ett hållbart samhälle genom upplägget med en digital parkplattform med fritt wifi där medborgarna själva kan vara medskapare av aktiviteter, skötsel och miljötänk. Förslaget inkluderar flera olika målgrupper, årstider och vågar sig ut i vattnet. Resultatet är en flexibel central park med fokus på miljötänk, behovsanpassat underhåll, framtid och medborgardialog.

Priset dessa duktiga studenter har vunnit är en hotellnatt på Tree Hotel i Harads.

Vi vill även ge ett stort tack till Teknologkåren som anordnat tävlingen samt till alla studenter som deltog i tävlingen.

Se vinnarbidraget här (länken öppnas i nytt fönster)��ppnas i nytt f��nster.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
UpplevBoden.nu
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun

Genvägen