Senast uppdaterad: 11/14/2015
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Kvinnor som förebilder - vernissage 14 november


11/09/2015

Fotoutställning av projektet Kvinnor som förebilder i Norrbotten. 68 kvinnor verksamma i länet finns porträtterade med bild och deras historia. Utställningen är belägen i köpkvarteret 43:an. Vernissage lördag 14 november kl. 11.00. Utställningen i Boden pågår två veckor.

Vernissage för fotoutställningen Kvinnor som förebilder i Norrbotten i Boden

14 november 11.00

Välkommen till en utställning där starka och inspirerande kvinnor är i fokus. Ta del av deras historia och se detta gedigna urval av förebilder i Boden och resten av Norrbotten. Kom och lyssna på samtal några av dessa kvinnor kl 12.00 i Köpkvarteret 43:an.

Jämställdhet - skillnaden mellan utveckling och avveckling

18 november 12.00-13.00

Ulrica Åström tilldelades Norrbottens Jämställdhetspris 2015 med motiveringen: "Genom sitt företagande och personliga ledarskap arbetar Ulrica Åström aktivt för jämställdhets-integrering. Hon räds inte att lyfta frågor som berör jämställdhet i de situationer där hon befinner sig och genom utbildning och kunskapsspridning verkar hon för att bryta stereotypa könsmönster." Kom och lyssna på Ulrica Åströms lunchföreläsning där hon berättar varför jämställdhet är den enskilt viktigaste frågan för både näringslivets och regionens fortsatta utveckling. Ulrica kommer också att berätta om den betydelse olika förebilder har haft för henne. Och varför hon hade så svårt att komma på några när hon blev tillfrågad. Ulrica Åströms lunchföreläsning är den 18 november, kl. 12-13 i Köpkvarteret 43:an. 

Vi bjuder på lättare förtäring. Anmäl dig senast den 16 november till maria.johansson@boden.se och uppge om du har behov av specialkost.  

Vad som kan hända när man vågar

24 november 12.00-13.00

När Annika Fredriksson inte fick det efterlängtade drömjobbet på reklambyrån startade hon en egen. Det blev startskottet till den byrå som sedermera fick namnet Vinter och som idag är en av Sveriges främsta. Annika delar under föreläsningen med sig av sina erfarenheter och berättar om betydelsen av att våga ta plats, våga synas, våga vara ledare, våga lyfta fram andra, våga misslyckas och våga följa sin intuition. Annika Fredriksson arbetar idag som VD på Swedish Lapland Visitors Board där hon varje dag vågar tro på regionens attraktionskraft. Kom och lyssna på Annika Fredriksson lunchföreläsning den 24 november kl 12-13 i Köpkvarteret 43:an.

Vi bjuder på lättare förtäring. Anmäl dig senast den 22 november till maria.johansson@boden.se och uppge om du har behov av specialkost. 

Möt fotografen under kvällsöppet

26 november 16.00-20.00

Andreas Harnemo är fotograf och initiativtagare till "Kvinnor som förebilder i Norrbotten". Han har med projektet velat sätta Norrbotten på jämställdhetskartan och visa upp att det är en attraktiv plats att bo och jobba på, särskilt för kvinnor som vill göra karriär. Besök utställningen och träffa honom i Köpkvarteret 43:an den 26 november kl 16-20.

Medverkande är Norrbottens läns landsting, Luleå, Piteå, Boden, Haparanda, Övertorneå, Älvsbyn och Försvarsmakten. Fotograferat och producerat av Andreas Harnemo, Snow Garden.

Tillbaka

Genvägen