Senast uppdaterad: 06/07/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Tårta under medborgarceremoni har skapat missförstånd


06/07/2016

Under nationaldagen den 6 juni bjöds alla nya svenska medborgare på tårta under medborgarceremonin. Under serveringen av tårtan har missförstånd uppstått då den endast var till för ett slutet sällskap.

Medborgarceremonin är en fin ceremoni som firar nya svenska medborgare och varje år har en tårta serverats till de speciellt inbjudna. Tanken var att ceremonin skulle hållas på Norrigården, men på grund av en miss i bokningen från kommunens sida så hölls istället ceremonin på Kvarnängen.

Diskussion på sociala medier

På sociala medier förs en diskussion om tårtan och varför den inte serverats till alla.

 - Vi beklagar att det skett missförstånd angående servering av tårtan, säger Carina Hallnor, kanslichef på Kommunledningsförvaltningens kansli. Den här tårtan var endast till för det inbjudna, medan tårtan som serverades på Försvarsmuseum var till för alla.

På Försvarsmuseum delade man ut tårta till alla som en del av nationaldagsfirandet.

 - Det är beklagligt om någon tagit illa upp och vi kommer ta med oss kritiken till nästa år för att se över hur vi kan bli tydligare i vår information, säger Hallnor.

Kritik mot att tårtan serverats ute på allmän plats har förts på sociala medier vilket Bodens kommun tar med sig och ska i fortsättningen hålla medborgarceremonin på en annan plats för ett slutet sällskap.

Klicka på länken nedan för att se inbjudan till medborgarceremonin som gick ut till nya svenska medborgare i Bodens kommun.
Inbjudan till medborgarceremonin

Tillbaka

Bodens kommun tipsarE-tjänster inom Bodens kommun
Lämna en synpunkt till Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
UpplevBoden.nu

Genvägen