Senast uppdaterad: 08/23/2013
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Unikt utbildningsavtal i Bodens kommun


08/23/2013

Nu är det klart att utbildningsförvaltningen i Bodens kommun sluter ett fyraårigt avtal med Student Consulting för vikarieförsörjningen. Avtalet har många vinnare.

-Avtalet är unikt eftersom det ger oss möjlighet att förena vikariebehovet med en framtida rekrytering, säger Maria Lundgren som är skolchef i Bodens kommun. Studenter som vikarierar hos oss får både erfarenhet och referenser som kan leda till fast jobb i förvaltningen, alla vinner på det. Dessutom kan vi använda både studenter och färdigutbildade lärare som vikarier.

 Kravet på att samtliga tillsvidareanställda lärare ska ha examen och legitimation, samt en ökad konkurrens om lärare gör att Bodens kommun i och med detta avtal har hittat förutsättningar för en tryggad kompetensförsörjning.

 -Att hjälpa unga människor att få jobb är vår viktigaste drivkraft.  Vi ser mycket framemot samarbetet med Bodens kommun som möjliggör att fler lärarstudenter kommer ut i arbete redan under studietiden och samtidigt får Bodens kommun en stor tillgång till rekrytering av examinerade lärare, säger Tobias Lindfors, vd på
Student Consulting.

 -Jag ser mycket fram emot vårt samarbete med Student Consulting och vad det kan leda till i framtiden, säger Maria Lundgren.

 Kontaktpersoner: Maria Lundgren tel 070-590 23 40

Tobias Lindfors, VD  Student Consulting tel 070-343 42 32

Tillbaka

Bodens kommun tipsarLämna en synpunkt till Bodens kommun
UpplevBoden.nu
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun

Genvägen