Senast uppdaterad: 11/05/2013
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Nya företagare på väg framåt


11/05/2013

Tillväxtförvaltningen har i flera år tillbaka kontinuerligt erbjudit utbildningar för såväl blivande som befintliga företagare med mycket gott resultat. Salvatore Capizzello, Gunnel Isaksson och Ann Suikki är tre av Bodens potentiella företagare som nu deltar i orientering mot eget företagande.

Salvatore Capizzello, Gunnel Isaksson och Ann Suikki
Salvatore Capizzello, Gunnel Isaksson och Ann Suikki

15 personer, kvinnor och män i blandade åldrar, med 15 idéer om 15 potentiella framtida bodenföretag samlas två kvällar i veckan på O2 i Boden. Olika gästföreläsare varvar teori med praktiska övningar och diskussioner utifrån deltagarnas idéer och behov. Den kväll då BodenBild är på besök står ekonomi på schemat. Marknadsföring, bokföring och affärsplan är andra ämnen som ska tas upp.

En av deltagarna är Salvatore Capizzello. Han undersöker möjligheterna att starta eget inom utbildningar vid sidan av sin anställning. Kurskollegan Gunnel Isaksson har redan registrerat sitt företag GI Juridik, med inriktning på familjejuridik, föreläsningar och utbildning. Ann Suikki har länge har känt att hon vill överta ett befintligt företag.

Alla tre har mycket positiva erfarenheter av tillväxtförvaltningens stöd och hjälp som i dagsläget ges via Entreprenörscentrum.

- När man startar är det viktigt att man startar rätt för att nå sitt mål, menar Salvatore Capizzello, som uppskattar möjligheten att få kostnadsfri rådgivning av Entreprenörcentrum även utanför kursen.

Ann Suikki som redan har påbörjat förhandlingar med förvärv av ett befintligt företag berättar att hon fått ovärderlig hjälp.

- Entreprenörcentrum är superbra för att man ska undgå de värsta fällorna. De hjälper mig att tolka siffror, titta på priser med mera, berättar hon.

Gunnel Isaksson som för stunden jublar över att hon har fått sin affärsplan färdig tillägger att även hon har fått bra stöd och hjälp i startskedet av sitt företag.

- Ibland har man känt att det är så svårt att man bara vill lägga ner, men då finns Entreprenörcentrum där och hjälper och stöttar, säger hon, innan hon och studiekamraterna återgår till den övriga gruppen och fortsätter att drillas i ekonomi.

Text: Anna Bergström
Foto: Petra Isaksson

Tillbaka

Genvägen