Senast uppdaterad: 02/26/2014
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Så ock på jorden spelas in i Boden


02/26/2014

Nu är det dags för Kay Pollak att filma igen. Den här gången är projektet Så ock på jorden, en fristående uppföljare till Så som i himmelen. Filmen är en livsbejakande berättelse om människorna i Ljusåker. Den handlar om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor.

I rollerna ser vi bland annat Frida Hallgren, Niklas Falk, Lennart Jähkel och André Sjöberg– och nytillskotten Björn Granath, Thomas Hanzon, Maria Sid och det norska stjärnskottet Jakob Oftebro.

Så ock på Jorden är en fristående fortsättning på publik- och kritikersuccén Så som i himmelen från 2004. Filmen sågs av 1 434 198 biobesökare i Sverige och såldes till över 40 länder. Stora delar av teamet framför och bakom kameran möts igen när inspelningen börjar i Luleå och Boden. All musik till filmen skrivs av multimusikern Ale Möller.

Uppföljare född ur samarbete
Det är få förunnat att lyckas skildra den starka svenska passionen på film. Det har dock Kay lyckats med i Så som i Himmelen. Den filmen blev också Sveriges i särklass största bioframgång. Det blev sammanlagt åtta Guldbaggenomineringar och en Oscarsnominering. I Så ock på jorden (manus Carin och Kay Pollak) möter vi människor i Ljusåker. det hela utspelar sig efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, dött och lämnat dem. Kvar står också hans livs kärlek Lena, som väntar hans barn.

-Lena älskar svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ”ja” till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka, berättar Kay Pollak. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt provocerande för etablissemanget och vänner av ordning.  Det blir allt tydligare för både Lena och byborna att det inte finns någon mer revolutionerande kraft än dans och musik.

Gedigen lista filmframgångar
Så Ock på jorden är Kay Pollaks första film sedan framgångarna med Så som i himmelen för tio år sedan. Bland hans tidigare filmer märks Älska mig (1986), flerfaldigt Guldbaggebelönade Barnens Ö (1980) efter PC Jersilds bok och Elvis! Elvis! (1977) efter Maria Gripes böcker.

Producenter är Anders Birkeland och Göran Lindström som även stod bakom Så som i himmelen. Så ock på jorden är producerad av GF Studios i samproduktion med Svensk Filmindustri, K. Pollak Film, Filmpool Nord, Storm Studios, m.fl. i samarbete med ProKino i Tyskland och MadMan i Australien samt TV4 och med stöd av Svenska Filminstitutet / Magdalena Jangard

Så ock på jorden spelas in i trakterna kring Boden och Luleå under våren och sommaren 2014.

Filmen har planerad premiär hösten 2015.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarE-tjänster inom Bodens kommun
UpplevBoden.nu
Protokoll från Bodens kommun
Lämna en synpunkt till Bodens kommun

Genvägen