Senast uppdaterad: 01/11/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]

Nominerade Årets företagare 2015


01/11/2016

Årets Företagare utses sedan 1985 av organisationen Företagarna, på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Arbetet bakom utmärkelsen Årets Företagare är ett samarbete mellan organisationen Företagarna och landets kommuner.

Företagarna delar ut Årets Företagare för att vi vill lyfta fram människan bakom företaget. Vi vill synliggöra de företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra allt bättre affärer. Bättre affärer leder till tillväxt som ger välstånd, något som alla vill ha. 4 av 5 jobb skapas av små och medelstora företag i Sverige.

Stefan Lind, Möbellind i Boden (MIO)

Inspirerande boendemiljöer, ett sortiment som få konkurrenter kan erbjuda och gott affärsmannaskap över generationer har byggt ett möbelföretag som lockar kunder från hela Norrbotten. Kunder som dessutom gärna kommer tillbaka. När andra möbelbutiker pressas av konkurrensen från branschjättar som IKEA går MIO i Boden framåt. Stefan Lind är en erkänt duktig säljare och en av årets superföretagare.

Lena Palmer, Sixten Nilssons Motorservice

Efter ett lyckat generationsskifte har familjeföretaget fortsatt att blomstra. Genom kontinuitet, nöjda kunder och en stadig lönsamhet har företaget utvecklats till att bli en av Bodens mest välkända butiker. Under 2015 genomförde företaget stora investeringar i verkstads- och försäljningslokaler och utvecklar på det sättet sin verksamhet i en riktning som kommer skapa ännu mer kundnytta, arbetstillfällen i Boden och fortsatt stark lönsamhet.

Maureen Li, Maureen Li Restaurang AB (Ming)

Andra matställen har blommat upp och försvunnit, men Maureen Li Restaurang har under mer än 20 år varit en fast punkt i Bodens restaurangutbud. Med känsla för tradition och omsorg för detaljer, parat med försiktig förnyelse, har restaurangen stått som garant för hög kvalité, service och gott värdskap. Maureen Lis förmåga att få varje gäst att känna sig sedd och välkommen har lagt grunden för ett framgångsrikt och bärkraftigt företag.

Tillbaka

Genvägen