Senast uppdaterad: 02/04/2016
Mina Sidor
Språkhjälp [Hur fungerar det?]
Länk till anslagstavlan

Boden intar riksdagshuset


02/04/2016

Elever från Björknäsgymnasiet i Boden har kvalat in med tre mandat till ungdomens riksdag. En av dem ska under två minuter hålla ett anförande i talarstolen framför fem ministrar, talman och 349 ledamöter. Ungdomens riksdag äger rum den 5 februari i riksdagshuset i Stockholm

Samhällsvetenskapsprogrammet på Björknäsgymnasiet är en av de 123 klasser som har kvalificerat vidare efter att ha fullföljt uppgifterna från riksdagen. Uppgifterna var att skriva en motion och ett debattinlägg till den aktuella debatten om framtidens energiförsörjning.

Pröva på

Riksdagen skriver på sin hemsida att denna dag får gymnasieelever från hela Sverige möjlighet att pröva på hur det är att vara politiker i Sveriges riksdag. Samhällsvetenskapsprogrammet motion ”Lika löner oavsett kön” skriven av Tilda Larsson och Zaga Angeria,kommer tillsammans med andra motioner att diskuteras i arbetsmarknadsutskottet under förmiddagen. Under eftermiddagen är det frågestund med statsråden och eleverna framför sina debattinlägg. Hanna Lestadius skev debattinlägg för samhällsvetenskapsprogrammet som handlar om vätgas som energikälla.

Inlägg

På plats i kammaren, för att lyssna på eleverna, finns Energikommissionens ordförande Ibrahim Baylan. Han kommer även att ta emot inläggen i tryckt form. Emma Engström framför debattinlägget cirka klockan 13:15. André Edberg kommer att ställa en fråga till finansministern senare på eftermiddagen, cirka 15:45. Ungdomens riksdag sänds live via riksdagens hemsida.

Tillbaka

Bodens kommun tipsarUpplevBoden.nu
E-tjänster inom Bodens kommun
Protokoll från Bodens kommun
Lämna en synpunkt till Bodens kommun

Genvägen