Earth hour

Earth hour 2019 - Bodens kommun utmanar dig

Delta i Bodens kommuns tävling i samband med Earth hour, tävlingen pågår 29 mars till 6 april. Det skulle krävas fyra jordklot om alla på jorden levde som vi gör i Sverige idag. Det är dags att ta ett större ansvar för våra utsläpp, och det går faktiskt att göra skillnad. Om vi är många som gör små steg kan vi få till en stor förändring.

Hjälp oss minska matsvinnet

Idag når en tredjedel av det som produceras inte en mage och hushållen står för den allra största delen av svinnet. 45 kg ätlig mat slängs i soptunnan och hälls ut i avloppet per person och år i Sverige. 

Så hjälp oss att laga mat på rester, som belöning får du en tygpåse i organisk bomull.

Gör så här

Laga mat på rester, publicera en bild på maträtten på Instagram och hashtagga #bodenskommun, #närhetsliv och #earthhour2019. Gå till turistbyrån på kungsgatan 40 och visa upp inlägget så får du en tygpåse i organisk bomull. Tävlingen pågår 29 mars till 6 april, eller så långt lagret räcker. Om du inte har Instagram och vill delta på Facebook, posta bilden på maträtten i kommentarsfältet på ett av våra inlägg om tävligen.

Så anta utmaningen och skicka den vidare genom att tagga en vän. Tillsammans gör vi skillnad. 

Earth hour

Earth Hour startade för drygt tio år sedan, som en enkel symbolhandling för klimatet. Då var manifestationen liten, men med åren har den vuxit och nu engagerar den varje år hundratals miljoner människor i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier!

Läs mer på
Mer om Earth hour på wwf.se/earth-hour
Läs mer om klimatet på wwf.se/klimat

Tid:

Fredag 29 mars kl 00:00 - Lördag 6 april kl 15:00

Pris:

Gratis