Love songs

Love Songs

Stora känslor, mäktig musik och kärlek i alla dess former när Riksteatern gästar Boden

Det här är en helaftonsföreställning om låtarna som har format vår bild av kärleken, där socialrealism möter episk romantik. Utifrån insamlade historier från hela landet berättas här om starka minnen kopplade till kärlekssånger som får hjärtat att brista. 

Det handlar om den första förälskelsen som kändes som den sista, om att vara okysst, om att stanna kvar när man verkligen borde gå. Om den helt omöjliga romansen som spirade i det grekiska flyktinglägret. Om att sent i livet inse att man är lesbisk tack vare Kevin Costner och Whitney Houston. Om att gå runt övergiven bland historiska monument i Rom med Mauro Scocco i hörlurarna som enda tröst. Om den påhittade relationen som en soullåt gjorde verkligare än verkligheten. Om att bli förbjuden att träna konståkning och istället bli kär i en konståkare. Och om den finska tangolåten som 60 år senare får dig att återuppleva den första kyssen. 

Fem skådespelare och artister vrider och vänder på vår bild av romantiken. Med mycket humor och stort allvar iscensätts en sentimental kärleksbomb. En rolig, tragisk och hjärtskärande scenshow om längtan efter de riktigt stora känslorna. 

Medverkande: Frida Beckman, Robert Hannouch, Lisa Hu Yu, Peter Järn, Arja Saijonmaa 

Upphovspersoner/ Konstnärligt team: Regi: Maja Salomonsson. Manus: Gustav Tegby och Maja Salomonsson. Scenografi: Johanna Mårtensson. Ljusdesigner: Jörgen Haimanas. Dramaturgi: Eva-Maria Dahlin. Maskdesigner: Linda Sandberg. Musikarrangemang: Stefan Johansson 

Föreställningen är 2 timmar inkl. 20 minuters paus. 

Ordinarie pris 300 kr. Medlem/scenpass 250 kr. Biljetter säljer vi via tickster.com, Ticksters kundtjänst 0771-47 70 70, Biljettkassan på Folkets hus & Turistcenter. Serviceavgift när en inte köper via nätet tillkommer 

Föreställningen är en del av Pride Boden 

Arrangör: Bodens Riksteaterförening & Boden Event 

 

lovesongs_stor

Tid:

Torsdag 26 mars kl. 19:00 - 21:20

Plats:

Sagabiografen

Pris:

Ordinarie pris 300 kr. med Scenpass 250 kr