skillingnytt

Skillingnytt – sanna minnen & musikaliska skrönor

Världspremiär i Boden!

Kom, kliv in i tant Annys stuga! Här flödar gamla minnen, karameller och musikaliska skrönor från en svunnen, alltför obesjungen tid. Hör om när elen kom till Ullatti, Hugo Landströms möte med agitatorn Kata Dalström och om Gunnar i fattig-Sverige som började sitt liv som död.

Vid Annys köksbord berättas okänd historia från en omvälvande tid med industrialisering, svält och politiska idéer i krock – allt baserat på verkliga berättelser från tiden kring år 1900 och berättat med kärlek och omsorg om den vanliga människan. Vanliga människor som du och jag.

Alltsammans rymmer Skillingnytt såväl varm och drabbande humor som gripande allvar – en hyllning till de som gått före oss och en viskande vädjan: Må vi ta vara på vår historia.

Medverkande
Bo Selinder
Lotta Karlsson
Robert Råberg

Konstnärligt team
Musik & manus: Bo Selinder & Lotta Karlsson
På scenen: Bo Selinder, Lotta Karlsson plus Robert Råberg
Regiöga: Rasmus Lindberg & Kjell Peder Johanson
Producent: Lotta Karlsson / Tomatproduktion

 

Ordinarie pris 150 kr. Medlem med Scenpass 100 kr. Biljetter via tickster.com, biljettkassan på Folkets hus och Turistcenter i Boden. Klicka här för biljetter

 

Arrangörer: Bodens riksteaterförening i samarbete med Svartbjörnsbyns IF & med stöd av Riksteatern Norrbotten & Bodens kommun

Tid:

Lördag 3 oktober kl. 14:00 - 15:30

Plats:

Perbackagården

Pris:

100-150 kr