popupåterbruk1

Popup-återbruk på Sveafältet

Lämna, hämta eller byt till dig saker gratis i vårt Popup-återbruk på Sveafältet. Du kan även lämna in grovavfall för återvinning.

Har du saker i skåpen som du inte längre använder? Ta med dem och låt någon annan få användning för dem! Eller är det något du saknar hemma? Kanske kan du hitta det här, helt gratis.

I Popup-återbrukets tält på parkeringen bakom Coop Svea kan du lämna in och hämta alltifrån porslin och husgeråd till cyklar och möbler. På plats finns personal som hjälper till med att sortera det som kommer in och avgöra om föremålen kan användas igen eller bör återvinnas. Fritidsbanken är också med för att informera om sin verksamhet och samla in fritidsutrustning. 

I den rullande återvinningscentralen kan du lämna grovavfall för återvinning, det finns även en bil för farligt avfall. Du kan lämna grovavfall så som brännbart avfall, metall, farligt avfall, elektronik & vitvaror. Större mängder bygg- och rivningsavfall hänvisas till återvinningscentralerna och deras ordinarie öppettider. Du kan inte lämna in hushållssopor, förpackningar eller returpapper här men det finns en vanlig återvinningsstation i närheten. 

Syftet med evenemangen är att Boden ska klättra uppåt på avfallstrappan, det vill säga minska mängden avfall och i stället öka graden återbruk och återvinning på vägen mot ett cirkulärt samhälle. Popup-återbruk och återvinning arrangeras av Bodens kommun i samverkan med Bodenbo, Återbruka Boden och Fritidsbanken Boden. Kom ihåg att hålla avstånd och stanna hemma om du har förkylningssymtom. 

____________ 


Drop off, pick up (for free) and trade things at our local Reuse Popup. Do you have old things that you no longer use? Bring them and let dem come to use by someone else! If you are in need of some things for your home, maybe you can find it here. At our mobile recycling center you can also drop off bulky waste for recycling. 
The staff will help you decide what can be reused and what should be recycled. 

We accept bulky waste such as burnable waste, metal, hazardous waste, electronics and appliances. We do not accept household waste, packaging or waste paper but there is a recycling station nearby. Stay safe, wash your hands, keep distance to others and stay at home if you’re feeling ill.  

Welcome! 

Tid:

Tisdag 18 maj kl. 17:00 - 19:00

Plats:

Drottninggatan 43, parkeringen bakom Coop Svea

Pris:

Gratis