En vecka fri från våld 2022 evenemang

En vecka fri från våld V.47 - digitala föreläsningar

Bodens kommun erbjuder kostnadsfria digitala föreläsningar under “En vecka fri från våld".

Veckan som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld mot kvinnor och tjejer. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Länsstyrelserna tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Carolina Ă–verlienFöreläsare är Carolina Överlien, professor vid Stockholms universitet. Hon forskar om barn och unga i utsatta livssituationer samt om ungas våld i nära relationer. 

Föreläsning för ungdomar och föräldrar

Föreläsningen handlar om våld i ungas relationer med fokus på psykiskt våld. Carolina ger tips om hur man kan stödja den som är utsatt.  Föreläsningen är cirka 40 minuter lång.

Här kan ser föreläsningen som är tillgänglig mellan 16-27 november: 
https://youtu.be/9NDoUvDx8w0

Föreläsning "Hur konflikter och våld i hemmet påverkar barn i olika åldrar".

Tisdag 22 november kl 18.30 i Sturekolans aula. Finns det möjlighet att titta på den förinspelade föreläsningen tillsammans. På plats finns representanter från skolan, ungdomsmottagningen, socialtjänsten samt polisen som kan svara på frågor. Föreläsningen är ca 60 minuter lång. Föreläsningen riktar sig till föräldrar med barn i alla åldrar. Föreläsningen handlar om hur konflikter och våld i hemmet påverkar barn och ungas utveckling.

Här kan du se föreläsningen som är tillgänglig mellan 16-27 november:
https://www.youtube.com/watch?v=hXDuN7iOq9U

Föreläsningen är cirka 60 minuter lång.

Mer information om hela veckan hittar du härhttps://boden.se/kommunen/hallbar-utveckling/en-vecka-fri-fran-vald-2

Tid:

Måndag 14 november - Måndag 28 november