återbruk kaffekoppar

Morgonmöte - Hållbar handel med återbruk

Varmt välkommen till ett digitalt morgonmöte om Bodens satsning på återbruk!

Återbruk i vanliga butiker, i skolan, förskolan, i äldreomsorgen och den skapande konsten. Det är förslaget när Bodens kommun satsar på ökad återanvändning och cirkularitet. Bakom konceptet ligger den prisbelönta återbrukskonsulten Anna Bergström som skapade återbruksgallerian ReTuna i Eskilstuna.

"Det här är helt nytt och världsunikt. På ReTuna tänkte vi att man skulle bygga fler återbruksgallerior för att få till en hållbar handel och fylla människors behov av saker utan att lämna avtryck. Men då finns ju resten av marknaden kvar, i direkt konkurrens. Här blir den vanliga handeln inkluderad i en hållbarhetsprocess som gör skillnad på riktigt", säger hon.

Nu vill vi dela med oss av det coola konceptet vi tagit fram för att väcka idéer om hur ni och er verksamhet också kan vara en del i det större sammanhanget! Att göra mer med det vi redan har är sedan länge en gammal tradition, men när vi rustar och förbereder oss för framtidens utmaningar behöver vi skruva lite på de gamla traditionerna för att möta kommande behov - för ökad lönsamhet och en hållbar återväxt. Varmt välkommen till ett digitalt morgonmöte, var med och snacka återbruk med oss!

När: Onsdagen den 19 januari, kl. 08.45-09.45. 

Evenemanget riktar sig särskilt till dig som är verksam inom detaljhandel eller skapande kulturell verksamhet. Evenemanget är kostnadsfritt.

Anmälan sker via denna länk: Digitalt morgonmöte - hur kan vi lokalt jobba med återbruk? - Näringsliv - Boden Business Park 

Informationsmötet sker via Teams och länk till mötet kommer dagen innan mötet. Har du frågor om informationsträffen? Kontakta projektledare Anna Bergström på anna@annabergstrom.se. Kontakta även Anna Bergstrom om du inte har möjlighet att deltaga på den digitala informationsträffen men vill veta mer om detta. 

Använd åter, du har igen det i längden. 

Tid:

Onsdag 19 januari kl. 08:45 - 09:45

Plats:

Online

Pris:

Gratis