Flytta till Boden

I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till – barnens aktiviteter, ditt jobb, skolor, kulturevenemang, attraktiva hustomter, shopping och naturnära upplevelser. 

Vi säger att närhetslivet är för alla. Oavsett ålder, kön, etnicitet eller sexuell läggning. Oavsett om du kommer hit från Luleå, Stockholm eller Somalia ska vi skapa ett inkluderande klimat där alla känner tillhörighet, trygghet och en möjlighet till utveckling. Därför är det logiskt att människor söker sig hit för att starta företag, studera spelutveckling eller bara för att söka en ny livsstil. Oavsett om du än bara funderar, planerar, packar eller redan har flyttat hit vill vi att du ska känna dig varmt välkommen till Boden! Läs mer om vårt närhetsliv här. 

Björkdungen 1

Förskola och skola 

I Boden satsar vi på våra yngsta medborgare. Fram till 2025 lägger vi 250 miljoner kronor på att bygga fyra nya förskolor. Det är en satsning som saknar motstycke i vår tid i Norrbotten. Läs mer om våra nya förskolor och skolor här. 

RJWC5

Jobba i Boden 

I Boden finns det gott om arbetsmöjligheter. Arbetslösheten här är bland de lägsta i landet och det är enkelt att få tag på ett stimulerande arbete, speciellt om du har en utbildning. Läs mer om att jobba i Boden här.   

Företagsfrukost i Verkstan

Näringsliv och företag 

Näringslivet i Boden befinner sig i en tillväxtfas utan motstycke. Att det här händer just nu är ingen slump utan resultatet av många års idogt arbete bland våra näringslivsutvecklare, kommunala tjänstemän och politiker och så klart våra drivna företagare. Läs mer om vårt växande näringsliv här. 

Brännan hus

Bygga bo i Boden 

Just nu är det många som vill flytta till boden och bygga sitt eget drömhem. Då är det tur att det både är enkelt och billigt, vi har ofta lediga tomter, ingen tomtkö och vi är bäst i landet på bygglov. Självklar finns goda möjligheter att hitta ett fint boende även för dig som vill köpa eller hyra. Läs mer om att bygga bo i Boden här.

fanny collas4

Naturnära upplevelser 

I Boden är naturen alltid nära och det är en stor anledning till att många väljer att bo här eller flytta hit. Oavsett om du föredrar storslagna utsikter, tysta skogar eller porlande vatten så hittar du det allt som oftast just runt husknuten. Det är det vi kallar #närhetsliv. Läs mer om våra naturnära upplevelser här. 

Har du frågor?

Om du funderar på att flytta till Boden eller är ny i staden och har frågor är du välkommen att höra av dig till oss på flyttahit@boden.se för personlig vägledning. Medborgarservice kan också hjälpa till vid frågor som rör Bodens kommuns olika verksamheter, tel 0921-62 000.

Senast uppdaterad: 2022-04-08