Snart är det sommar och ledigheter - bild på ballonguppsläpp

Sommar och ledighet 2021

Det börjar bli varmare väder och vi börjar vilja träffas i olika sammanhang. Det är dock inte läge att träffas i stora samlingar. Vi vill ta tillfället i akt att påminna om restriktioner, rekommendationer och förbud. Försök inte hitta ursäkter att strunta i dem utan tänk på varandra och hjälp varandra så vi kan hitta tillbaka snabbare.

Tänk på att pandemilagen begränsar antalet deltagare i allmänna sammankomster, som till exempel demonstrationer, första maj-tåg, och offentliga tillställningar. Det kan exempelvis publika valborgseldar, till max åtta deltagare.

Just nu ökar smittan hastigt i yngre målgrupper och människor i deras närhet. Tyvärr ser man ett samband mellan ledigheter och ökad smittspridning.

Vi har alla ett ansvar att hjälpa till att bromsa smittan i samhället. Det är tillsammans vi kan stoppa smittspridningen. Det är viktigt att du respekterar andra människor för du kan omöjligt veta hur någon annan reagerar på eventuell smitta. Det gäller även för dig som är vaccinerad. Så, vi ber dig, att följa råden:

- Håll avstånd.

- Stanna hemma och testa dig även när du har milda symtom.

- Jobba hemma om du kan.

- Umgås i en mindre krets, undvik nära kontakter.

- Vid offentlig tillställning finns ett maxtak på åtta personer.

- Vid restaurangbordet får endast fyra från ett sällskap vara.

- Vaccinera dig när du får möjlighet.

- Tvätta händerna ofta.

- Agera alltid smittsäkert.

 

Tack för att du gör ditt bästa!

 

På länken intill den här sidan finns en länk till Folkhälsomyndigheten som skriver om hur du skyddar dig själv och andra. Intill den här sidan finns information för dig som tänker resa i sommar eller för dig som känner någon som tänker komma på besök.

Senast uppdaterad: 2021-06-22