Bild med diagonalt hopklippta motiv: fotbollsspelare, konst, skidåkare, barn som håller om varandra, musikinstrument.

Föreningar

På den här sidan hittar du information till föreningar i Bodens kommun, matnyttiga länkar och tips för föreningar, information om Bodens kommuns föreningsstöd och mycket mer. Klicka på knapparna nedan för att komma till Föreningsportalen eller Föreningskatalogen. På Föreningsportalen kan föreningar söka bidrag, boka tider i anläggningar och uppdatera kontaktuppgifter. Föreningskatalogen är en offentlig katalog över alla registrerade föreningar i Boden.

Gå till Föreningsportalen
https://boden.actorsmartbook.se/

Gå till Webbokning av lokaler och hallar
https://boden.actorsmartbook.se/ResourceBookingRequest.aspx

Gå till den offentliga Föreningskatalogen
https://boden.actorsmartbook.se/Associations.aspx

Läs våra Regler och riktlinjer för föreningsstöd och stipendier 2022
Regler Föreningsstöd och stipendier KFU 2022

Läs våra taxor och avgifter för plan- och hallhyror, lokaler o.s.v. 
Taxor KFU 2022

 

Föreningsaktuellt

2022-08-15: Nytt bidrag med stöd för flyktingaktiviteter

Kultur-, fritids och ungdomsavdelningen i Bodens kommun har tagit fram ett ekonomiskt aktivitetsstöd för flyktingar för att stötta föreningar och civilsamhället. Stödet finns för att säkerställa att föreningar har möjlighet till ekonomiskt stöd för att kunna ordna aktiviteter för personer på flykt och riktar sig till barn, ungdomar och vuxna oavsett ålder. 

Alla föreningar i Boden kan söka stödet. Bidragets anslag är begränsat till 200 000 kronor. Stödet riktar sig till alla föreningar som är öppna för att aktivera flyktingar i Bodens kommun. Stödet söks senast den 31 oktober .
Beslut om stödets storlek kan skifta och tas efter handläggning. Kontroll av hur bidraget har använts sker regelbundet.  Observera att lönekostnader inte räknas in i bidraget inte heller kostnader för mat och fika.

Läs mer om vad som gäller för bidraget på Bodens kommun Föreningsstöd och bidrag


Ansökningsperiod från 15 september till 31 oktober.

2022-08-19: Problem vid inläsning av kommunfilen! 

Några föreningar som söker LOK-stöd (lokalt aktivitetsstöd) har fått felkoden "korrupt fil" på kommunfilen från Idrottonline. I dessa fall har kommunen dessvärre inte fått någon information alls. Deadline för ansökan är den 25 augusti och åtgärder för korrigering ska ske innan dess enligt nedan.

De föreningar som som har fått felkoden "korrupt fil" ska kontakta IdrottOnlines support på support@idrottonline.se alternativt skapa ett ärende här: https://support.idrottonline.se/support/home

Föreningen skall i ärendet be om borttag av alla kommunfiler för VT-2022. När felet är åtgärdat kommer information om detta på IdrottOnline support https://support.idrottonline.se/support/home och de drabbade kan då skapa en ny kommunfil och skicka in till sin kommuns system. 

Ni som inte fått något fel vid inläsningen av kommunfilen behöver inte bry er om detta.

2022-03-29: Föreningsportalen stängd för uppdatering  kl.8-10

Den 29 mars kl. 8-10 kommer Bodens kommuns Föreningsportal vara stängd för uppdatering och byte av server. Under denna tid kommer föreningar inte kunna logga in på föreningens mina sidor, göra ansökningar eller bokningar. Vi tackar för visad hänsyn! 

2022-02-16: Uppdaterade Regler och riktlinjer för föreningsstöd och stipendier

Kultur-, fritids- och ungdomsnämnden fastslog den 9 februari uppdaterade regler och riktlinjer för föreningsstöd och stipendier. Ni kan läsa ändringarna i dokumentet här nedan. Vi rekommenderar alla föreningar i Boden att läsa dokumentet Regler och riktlinjer för föreningsstöd för att hålla sig uppdaterad om vad som gäller för de bidrag som ni brukar söka. Du kan ladda ner PDF:n Regler Föreningsstöd KFU 2022 genom att klicka här.

Ladda ner dokument
Taxor KFU 2022: Plan- och hall...
Ladda ner dokument
Regler & riktlinjer KFU 2022: ...
Senast uppdaterad: 2022-09-15