Fyra personer åker längdskidor i skogen.

Friluftsområden

Vill du ut i naturen och grilla, åka nedför en pulkbacke eller bara njuta av den friska skogsdoften? Här kan du läsa om olika utflyktsmål och friluftsområden i Boden.

Gruvberget - grillplats, pulkbacke och aktiviteter med vacker utsikt

Gruvberget är en året-runt-anläggning som drivs av Friluftsfrämjandet Boden. Utflyktsmålet är öppet året runt och erbjuder allt i från utförsåkning till grillplatser och pulkabacke. 

För den som vill åka längdskidor så finns ett 2,5 km spår och turspår som utgår från Gruvbergsstugan på toppen. Gruvbergsstugan är normalt öppen för besökande lördagar och söndagar kl 11:00-15:00 från och med första helgen i februari till och med april. Om matsäcken glömdes hemma så kan du köpa kaffe, te, choklad, saft, varmkorv, våfflor och fikabröd i stugan. Om du vill grilla ditt eget så finns det grill- och rastplatser både uppe vid stugan och nedanför slalombacken. För aktuell information och öppettider för backen, liften och stugan se Friluftsfrämjandet Bodens hemsida i länklistan.

Pagla - längdskidor, slalombackar, eldplatser och värmestuga

Pagla är ett friluftsområde som består av både motions- och skidspår, grillplatser, pulkabacke och två slalombackar med en lift. Backarna har en längd på ca 250 m och 50 m. Förutom pulkbacke, eldplatser för korvgrillning så finns även vindskydd och en värmestuga med duschar och omklädningsrum. För information och priser för utförsåkning i Pagla, se SKALPS hemsida i länklistan.

Senast uppdaterad: 2018-05-21