Återvinningsmarknaden

På kommunens secondhandbutik tar vi emot och säljer saker och prylar som annars skulle slängas. Hos oss tänker vi miljömedvetet och vill minska prylsvinnet och förlänga livslängden på kläder, husgerråd och möbler men också datorer, cyklar, böcker och elektronik.

Välkomna till Lundagårdsgatan 7 i Boden

Vardagar 10.00 - 16:00
Lördag STÄNGT 

Avvikande öppettider:

30/4  10-12 (Valborgsmässoafton)
12/5  10-12 (dag före röd dag)
13/5  STÄNGT (Kristi himmelfärdsdag)
14/5  STÄNGT (klämdag)

Särskilt om Covid -19

Uppdatering 7/4

Vi har begränsat våra öppettider och har inte öppet lördagar tills vidare.

När ni besöker oss så finns handsprit direkt innanför dörren, samt vid kassan som vi vill att ni använder er av. Använd gärna munskydd med respekt till andra (vi delar inte ut munskydd, så du har ditt eget med dig). Vi har beräknat att 15 kunder är antalet som samtidigt får vistas i vårt butiksutrymme. Väl inne i butiken så måste ni tänka på att hålla avstånd till alla andra människor (både kunder och personal). Vi har en "butiksvärd" med varselväst som hjälper till att hålla koll på er om ni blir för ivriga och glömmer av er.

Ni får gärna lämna saker hos oss på vardagar 07-16, sakerna lämnas vid vår godsmottagning/lastkaj, ring på klockan där så kommer vi och hjälper till. Vi kan under begränsade former komma och hämta saker som står ute, vi går alltså inte in i andras hem. Man behöver ha ställt ut sakerna utanför sin dörr (eller annat lämpligt ställe) kolla med oss när vi bokar in er.

Tänk på att vi bara hämtar sådant som vi kan sälja i vår butik, därför kan vi komma att tacka nej till ditt bidrag. Om ni känner er tveksamma på om vi hämtar just din möbel, ta gärna ett foto och mejla den till atervinningen[at]boden.se

Caféet har stängt tills vidare.

Lämna saker för återanvändning 

Man kan lämna saker vardagar kl. 06.30 - 15.50

Var god respektera tiderna, du får INTE lämna saker utanför byggnaden då bemanning saknas. Prylar som lämnas obevakat utanför skadas av väder, medveten skadegörelse, och även stölder.

Om du inte själv har möjlighet att lämna saker hos oss så kommer vi och hämtar. För att boka in oss för en tid att hämta dina saker ringer du 
0921–627 27 eller kommer in i butiken och bokar en tid.

Tänk på att det du vill ge bort bör vara helt och rent.


Datorer och elektronik

Hos oss kan du hitta riktigt fina datorer, både laptops och stationära som vi lämnar 6 månader garanti på. De flesta kommer från Landstinget och Bodens kommun.

Vi har även annan övertalig utrustning från Landstinget och Bodens kommun, hittegods från polisen kan du också hitta hos oss.

Det du hittar i vår butik har vi funktionstestat om inget annat anges.

Senast uppdaterad: 2021-04-14