Barnskötare

En utbildning för dig som trivs med att arbeta med barn. Som barnskötare har du som arbetsuppgift att ge barnen en trygg och stimulerad vistelse för en förskola. I dina arbetsuppgifter har du också ett övergripande ansvar över barnen på dagarna. Oftast arbetar du på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet.

Utbildningen 

Utbildningen är ca 1 år. Du har även möjlighet att studera på distans och välja din egen studietakt. Vi lägger upp en studieplan som passar just dig. I utbildningen ingår både praktiska och teoretiska moment. Ca 15 % av utbildningen utgörs av arbetsplatsförlagt lärande. Utbildningen å r CSN-berättigad. Du börjar med de obligatoriska grundkurserna och väljer sedan inriktnings-/fördjupningskurserna.

Förkunskaper 

För att söka till utbildningen behöver du vara skriven i kommunen och ha gått klart grundskolan eller ha kunskaper motsvarande svensk grundskola och ha fyllt 20 år. Vi ser helst att du som nyanländ läst färdigt SFI kurs D.

Efter utbildningen 

Efter avslutad utbildning har du fått både en grundläggande yrkesutbildning, arbetslivserfarenhet och lärt dig yrket både praktiskt och teoretiskt.

 

Ladda ner dokument
Rekommenderad läsordning
Senast uppdaterad: 2022-03-21